Çine’de bulunan Hüseyin Özkan İlkokulu’nda eğitim gören bazı öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar kapsamında ilçe merkezindeki okullarından alınarak başka bir köy okuluna nakledildi. Öğrencilerin mevcut okullarından ayrılmak zorunda kalmasının eğitimlerini olumsuz etkileyeceğini söyleyen veliler, yetkililerden duruma çözüm istedi. 
Çine’deki bazı köylerden taşımalı eğitimle ilçe merkezinde bulunan Hüseyin Özkan İlkokulu’na giden öğrenciler ve velileri, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen kararnameyle sarsıldı. İlçe merkezinde öğrenimlerine devam eden ilkokul öğrencileri, bu kararla birlikte yeni eğitim öğretim döneminde mahallerine daha yakın olduğu gerekçesiyle Altınova İlkokulu’na nakledildi. 
Okullarının değişmesiyle üzüntü yaşayan öğrencilerin velileri duruma tepki gösterdi. Okul değişikliğinin çocukların eğitim başarısını olumsuz etkileyeceğini söyleyen veliler, yetkililerden bu konuda çözüm istedi. 
“BAZI ÇOCUKLAR İLKOKUL SON SINIF”
Altınova İlkokulu’na nakledilen öğrencilerin bulunduğu köylerden biri olan Çine’ye bağlı Çöğürlük Mahallesi’nde de 9 çocuk okul değişikliği yaşadı. Yetkililere çağrıda bulunan Mahalle Muhtarı Hayrettin Eriş, “Öğrencilerimizden son sınıf olanlar, bir dahaki yıl ortaöğretime geçecek olanlar var. Bu çocuklar okullarında arkadaş edinmişler, orayı evleri gibi benimsemişler. Şimdi ise değişiklik sebebiyle problem yaşıyorlar. Velilerimiz de bu durumdan rahatsız. Aydın’da yetkili kişilerin bize bir çözüm bulmasını ve çocuklarımızın aynı okulda eğitimlerine devam etmesini istiyoruz. Durumu Kaymakamlığa ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettik. Sesimize kulak vermelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.