Batı Söke Çimento Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yapan 39 yaşındaki Hüseyin Çağlar, öğrenciler için takdir toplayacak bir projeye imza attı. İstiklal Marşı’nın kabulüyle ilgili iki aylık çalışma sonucu 20 dakikalık bir çizgi film hazırlayan Çağlar, bunu 12 Mart’ta yayınlayacak. 
Kısa filmin tüm aşamalarını kendisi hazırlayan öğretmen Çağlar, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un öğrenciler tarafından iyi tanınmasını ve Türk tarihinin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasını hedefliyor.
FRAGMAN YAYINLANDI 
Aydınlı öğretmenin hazırladığı filmin fragmanı 12 Mart’tan önce yayınlandı. Fragman, izleyenler tarafından beğeni topladı. Ayrıca film, bir öğretmenin her şeyini kendisinin hazırladığı ilk tarihi eğitsel animasyon özelliği taşıyor. 
“ÇİZGİ FİLMLERİ ARAÇ OLARAK KULLANABİLECEĞİMİ KEŞFETTİM”
Daha önce de öğrencilerine faydalı olabilmek adına çeşitli çizgi film ve materyal geliştirdiğini belirten Çağlar, “24 Kasım 2018 Yılında 81 il 81 iyi örnek projesi kapsamında hazırladığım çizgi filmler, okul dergileri ve eğitsel materyaller sayesinde Ankara’ya bakanlığa davet edildim. Yozgat İl Temsilcisi olarak yılın öğretmenleri arasına girmeyi başardım. Burada eğitsel anlamda bir boşluğu doldurduğumu fark ettim, çizgi filmleri çocukların öğrenmesine araç olarak kullanılabileceğini keşfettim ve Türkiye’de amatörde olsa bunu yapabilen tek öğretmendim. Ardından EBA’da Anlat Bana Öğretmenim isimli programın konuğu oldum. O programdan sonra daha fazlasını yapmam gerektiğini düşündüm benim için motive edici oldu. Sonra üretmeye devam ettim şimdiye kadar 7 okul dergisi 13 Eğitici çizgi film ve pek çok materyal geliştirdim” dedi. 
“VİCDANİ ANLAMDA SORUMLULUK DUYUYORUM”
Öğretmenlerin, öğrencilerine Türk tarihini en doğru ve unutulmaz şekilde anlatması gerektiğini söyleyen Çağlar, “2021 İstiklal Marşı yılı olması sebebiyle öğrencilere çizgi film yoluyla İstiklal Marşının hangi şartlarda yazıldığını anlatarak milli marşımızın önemini kavratmak ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un gelecek nesillerce doğru anlaşılmasını sağlamak için bu çizgi filmi hazırladım. Bir Türkçe öğretmeni olarak her zaman şanlı geçmişimizi yeni nesillere aktarmakla ilgili vicdani anlamda büyük sorumluluk duyuyorum. Sanırım bu sorumluluğun yarattığı hislerle bu tarz şeyler yapabiliyorum” diye konuştu. 
ÇİZGİ FİLM FİKRİ NEREDEN GELDİ? 
İnternette yaklaşan 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası ile ilgili etkinlik araştırması yaparken bu fikrin doğduğunu dile getiren Çağlar, şu ifadelere yer verdi:
“Tesadüfen Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili konuşmasına denk geldim. Sonra, ‘Neden bu konuşmayı ve Sayın Bakanımızı modelleyip bir çizgi film içinde çocuklara sunmuyorum’ diye düşündüm. İlk önce Bakanımız Ziya Selçuk ‘u üç boyutlu bir modelleme programı ile yüzünü modelledim. Sonra konuşmasını ses kaydına çevirerek modele ekledim. Ardından küçük bir sahne hazırlayarak çizgi filme aktardım. Sonra bunun yeterli olmayacağı fikrine kapılarak çok daha iyisini yapabileceğimi düşündüm. Mehmet Akif Ersoy değerler eğitiminde çocuklara örnek, rol modeli olarak gösterilebilecek pek çok değeri kişiliğinde toplamış bir şairdir, onun hayatı ve kişiliği ile ilgili pek çok hikayeyi okudum ve ondan çok etkilendim. 
 Önce Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak için onu da modellemem gerektiğini fark ettim ve yaptım. Sonrasında her şey domino taşı etkisi gibi kendiliğinden geldi.”
“EĞİTİME KATKI SAĞLAYACAK BİR PROJE OLDU”
Çağlar, sözlerini şöyle noktaladı:
“Kısacası bir Türkçe öğretmeninin seslendirmesinden, montajına, sahne tasarımından senaryosuna kadar kendisinin hazırladığı daha önce yapılmamış özgün bir eğitici materyal ortaya çıkartmaktı amacım. Bunu da hazırladığım çizgi filmle başardım. Eğitime katkı sağlayacak bir proje oldu. Ayrıca toplumda ‘Öğretmenler yatarak para kazanıyorlar, çalışmıyorlar’ algısına da herhalde bir yanıt olur diye düşünüyorum.”