5 ayrı kategoride 81 ilden Fen Liselerinin katılımıyla düzenlenen IV. Ulusal Bilim Kampı Konya’da gerçekleşti. Nazilli Fen lisesi öğrencileri, Cemil Araz ve İnci Birincioğlu Yenilikçi Gıda işleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi alanında geliştirdikleri projeyle kamptan Türkiye birinciliği döndü.

‘İncir kuru meyvelerinin BGFY (Bright Greenish and Yellow Florescence) metodu kullanılarak, el değmeden ayıklanması’ isimli projeyle birinci olan öğrenciler Aydın’ı gururlandırdı.

Öğrencileri tebrik eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Nazilli Fen Lisesi, 5 ayrı kategoride 81 ilden gelen Fen Liselerinin katılımıyla Konya'da gerçekleştirilen IV. Ulusal Bilim Kampından, okulumuzun Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi alanında "Ficus Carica (İncir) Kuru Meyvelerinin BGFY (Bright Greenish and Yellow Florescence) Metodu Kullanılarak El Değmeden Ayıklanması" isimli projesi ile Türkiye Birinciliği ile döndü.

Biyoloji öğretmenimiz Hasan Aşkın rehberliğinde yarışan öğrencilerimiz Cemil Araz ve İnci Birincioğlu'nu, emeği geçenleri ve okul idaresini tebrik eder başarılarının devamını dileriz” ifadelerini kullandı.