Aydın’ın Efeler ilçesinde bulanan Dr. Fevzi - Mürüvet Ortaokulu’nda görev yapan İngilizce Öğretmeni Şeyma Güneş, pandemi sürecinde öğrencilerini için hazırladığı proje ile takdir topladı. Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle öğrencilerinin daha iyi eğitim almalarını ve kaliteli vakit geçirmelerini isteyen Şeyma Güneş, 'İnsanca Pek İnsanca'  projesinin Aydın'da temsilcisi oldu. 
Güneş’in öğrencileriyle birlikte geliştirdiği projedeki etkinliklere Azerbaycan, Arnavutluk, Romanya, Sırbistan, Ürdün ve Hırvatistan'dan 24 okul ve yüzlerce öğrenci katıldı. Düzenlenen etkinliklerde çocukların öğrenme ortamlarını geliştirmek, yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak ve eleştirel ve özgür düşünmelerini sağlaması amaçlanıyor.
"AVRUPA KALİTE ETİKETİ ALDIK"
‘İnsanca Pek İnsanca’ projesinin geçen yıl Avrupa Kalite Etiketi aldığının altını çizen Güneş, öğrenciler teknolojik uyum eğitimi sürecine çok önem verdiklerini söyledi. Güneş, "Projede öğrencilerimiz ön planda. Öğrencilerimizle güncel konular üzerine etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız kendi kişisel resim veya grafiksel görüntülerini oluşturup onları seslendiriyorlar. Kodlama etkinlikleri yapıyoruz. Yurtdışındaki öğrenciler ile öğrencilerimizi farklı platformlarda buluşturup farklı dillerde konuşmalarını ve yeni arkadaşlar kazanmasına dil öğrenmesine olanak sağlıyoruz" dedi.
"ÖĞRENCİLER VE AİLELERDEN ÇOK OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ"
Pandemi sürecinde öğrencilerin evde çok sıkıldıklarını ifade eden Güneş, "Proje sayesinde öğrencilerimiz kafalarını bu projeye yordular. Fikirlerini özgürce dile getirebildiler. Kendileri yeni fikirler ürettiler. Öz güvenlerini  hiç kaybetmediler. Proje sayesinde sosyal bilinçleri de oldukça yükseldi. Aileler de yapılan etkinliklerden oldukça memnun olduğunu bize iletti" diye konuştu.