2018 yılında hangi üniversitelerin ne kadar uluslararası yayın yaptığına ilişkin veriler yayınlandı. 2018 yılı devlet üniversiteleri arasında yapılan sıralamaya göre Adnan Menderes Üniversitesi 124 üniversite arasında kendine 64'üncü sırada yer bulabildi.

2018 yılı devlet üniversitelerinin yaptığı uluslararası yayınlara ilişkin veriler yayınlandı. Üniversitelerin Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma görevlilerinin sayıları ile 2018 yılında yayınlanan uluslararası makale sayıları açıklandı.

Ülkemizin köklü üniversiteleri bir yana, hemen hemen ADÜ'nün öğretim elamanı sayısının yarısına sahip olan Bartın, Bingöl, Adıyaman, Karabük, Düzce, Kırıkkale ve Iğdır gibi üniversitelerin gerisinde kalan ADÜ, listede kendine 64'üncü sırada yer bulabildi.

2018 YILINDA HANGİ ÜNİVERSİTE NE KADAR ULUSLARARASI YAYIN YAPTI? SIRALAMAYI GÖRMEK İÇİN TIKLA!

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla toplantıda buluşan ADÜ'nün yeni rektörü Prof.Dr.Osman Selçuk Aldemir yaptığı açıklamada bu hususa dikkat çekmişti.

"ADÜ'nün potansiyeline bakıldığında hak ettiği yerde bulunmadığını" belirten Rektör Aldemir, "bugüne kadar gereken çalışmaların yapılmadı, önümüzdeki yıllarda bu açığı gidereceğiz" dedi.