Üniversitelere rektör ataması için başvuru süresinin dolmasına kısa süre kala, Aydın için flaş bir isim ortaya atıldı. 22. ve 24. Dönem AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun, ADÜ Rektörlüğüne atanacağı iddia edildi.

18 üniversiteye yapılacak Rektör atamaları için başvurusu süresi Çarşamba günü sona erecek. Başvuruların dolmasına kısa süre kala, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü için fkaş bir isim ortaya atıldı.

Gazete Aydın’dan Hasan Kadife’nin haberine göre, eski AK Parti eski Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne atanacağı iddia edildi.

İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olan ve aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde önce Yüksek Lisansını ardından Doktorasını yapan Zeynep Karahan Uslu, 22. ve 24. Dönemde AK Parti Milletvekili olarak görev yaptı.

AK Parti Ar-Ge Başkan Yardımcılığı, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyelikleri ile AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Partisi tarafından Aydın Milletvekili adayı gösterilmişti.