Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü’ne ataması yapılan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, görevini eski rektör Cavit Bircan’dan devraldı. Aldemir, “Adnan Menderes Üniversitesi’nde illegal oluşumları temizleyeceğiz” dedi.

“ÜZÜLMEYE HAKKIMIZ YOK”

Devir  teslim töreninde konuşan Eski Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, “Biz bu görevlere geldiğimiz zaman nasıl seviniyorsak, Allah bizden bu mevki ve makamları aldığı zaman hiç üzülmeye hakkımız yoktur. Bu işi ilk alırken, ilk kucaklarken, ilk sahip çıkarken bunu Allah’ın bize verdiği bir nimet olarak gördüysek; verirken de nimet olarak görmek lazım. Gerçekten çok yorulmuştuk. Biraz da Osman Hocamız yorulsun. Biz birçok önemli projeyi hayata geçirdik ama bazılarını açamadık. İnşallah bu açılışlar yeni Rektörümüze nasip olacak” dedi.

Konuşmasının ardından Bircan, rektörlük cübbesini çıkartarak Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e giydirdi.

“REFAKAT DÖNEMİ OLACAK”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Adnan Menderes Üniversitesi’nde illegal oluşumları temizleyerek, sağlam bir irade ve kararlı bir duruş sergileyerek Türkiye’nin yeni zihniyetinin kurucusu bir üniversite haline gelmek amaçlarımızdan önemlilerinden bir tanesidir. Ülkemizde yüksek öğrenim alanında önemli değişimlerin yaşandığı bir dönemde, ADÜ’de yaşanan bu değişime liderlik edebilme kabiliyetine sahip, topluma yön veren, sosyal değişim unsurlarıyla birlikte Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu hedefler doğrultusunda Türkiye’nin stratejik hedeflerini gerçekleştirmesine katkıda bulunacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde bilim dünyasının lokomotif özelliğiyle ülkenin tüm birimleriyle uyumlu bir metot izleyerek gerek içi gerekse dış unsurlara karşı ülke bütünlüğünün korunmasına destek vereceğiz. Her başlangıç yeni bir ruh ve yeni bir heyecandır. Önümüzdeki süreç bir refakat dönemi olacaktır” diye konuştu.