Yangın rüzgârın etkisi ile daha geniş alana yayıldı. Yangının Akbük’e sıçramaması için Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Didim Belediyesi ekipleri tarafından önlemler alınırken, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın talimatı ile Akbük Mahallesi’nde araç ve teknik personel hazır bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Didim Belediyesi ekipleri ve vatandaşların anında müdahalesi sonucu yangın Akbük’e sıçramadan kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.

BAŞKAN ATABAY’DAN ÖNEMLİ UYARI

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, “Tüm vatandaşlarımızdan, sosyal medyada teyide muhtaç bilgilere itibar etmemelerini ve resmî kurumlarımızın açıklamalarını takip etmelerini önemle rica ediyoruz.

Kıyıkışlacık'taki yangının Akbük'e sıçraması riskine karşı İlçe Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, Muhtarlarımız ile istişare ederek alınabilecek bütün önlemleri almış bulunmaktayız.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile itfaiye ekiplerinin hazırlıkları ve acil müdahale konularında yapılması gerekenleri gözden geçirdik.

Herhangi bir acil durum karşısında müdahale ekiplerimizin çalışmalarını kolaylaştırmak için, zorunlu olmadıkça Akbük - Didim yolu üzerinde kalabalık yapılmamasını önemle rica ediyoruz” ifadelerine yerdi.

ATABAY “YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Kıyıkışlacık’taki yangını bizzat yakından takip etti. Yangın ile ilgili gece boyunca vatandaşlara bilgi paylaşımı ve önemli uyarılar yapıldı.

Yangının kontrol altına alınması ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Değerli Didimliler, Kıyıkışlacık'taki yangının kontrol altına alındığını öğrenmiş bulunmaktayım. Resmi yetkililer dışında yazılan, paylaşılan hiçbir içeriğe itibar etmemenizi tekrardan rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.