Çine'de yapılması planlanan cezaevi için çalışmaların başlanacağı bilgisine ulaşılırken CHP Çine İlçe Örgütü, parti binasına cezaevine tepki amacıyla pankart astı. "Çine'nin göbeğine cezaevi istemiyoruz" diyen CHP Çine İlçe Örgütü, pankartta TBMM KİT Komisyon Başkanı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a da tepki içerikli ifadelere yer verildi.

SAVAŞ 'İLÇEMİZE BU PROJEYİ KAZANDIRIYORUZ' DEMİŞTİ

Muhalefetin sürekli gündeminde olan cezaevi konusunda daha önce açıklama yapan TBMM KİT Komisyon Başkanı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Çine'de bir cezaevi polemiği yaratılmak isteniyor. Bu konuyu açmak istemiyordum ama ilçemize yeni cezaevi kazandıracağız. Kendi kafama göre değil, ilçemizin bütün Sivil Toplum Örgütleri'nin fikrini alarak bu proje üzerinde çalıştım ve bu projeyi ilçemize kazandırıyoruz. Çünkü buraya yapılmasa bu proje başka bir yere yapılacaktı" ifadelerini kullanmıştı.

ŞAHİN 'CEZALANDIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL' DEMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin ise daha önceki açıklamasında cezaevinin karayolu kenarına Karakollar ve Yolboyu mahalleleri arasındaki 250 dekarlık mera alanına inşa edileceğini ifade ederek bu alanın cezaevi için uygun olmadığını ifade etmiş, "Bu cezaevini yapmak ilçemiz halkını cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Şehire yakın bir alanda cezaevi istemiyoruz." demişti.