İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ihalesi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Aydın-Denizli Otoyolu projesini meclise taşıdı. Aydın Adnan Sezgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Aydın-Denizli Otoyolu projesi kapsamında, Nazilli-Denizli güzergahında toplam 7 adet bağlantı yolu yapılması planlanmaktadır. Kocabaş, Pamukkale, Kumkısık, Sarayköy, Buharkent, Kuyucak ve Nazilli kavşaklarında planlanan bu bağlantı yollarının yaklaşık 12-13 km aralıklarla planlandığı anlaşılmaktadır. 
Buharkent mevkiinde yapılması planlanan bağlantı yolunun konumu iki defa değiştirilmiştir. İlk değişiklikle bağlantı yolu, mezarlık bölgesinden uzaklaştırılarak tarım arazilerini de işgal etmeyecek şekilde “regülatör yolu” olarak adlandırılan bölgeye alınmıştır. Ancak nedeni kamuoyuna açıklanmayan ikinci değişiklik sonucunda bağlantı yolu verimli tarım arazilerini yok edecek şekilde yeniden konumlandırılmıştır. Ayrıca henüz kamulaştırma işlemi gerçekleştirilmeden, projeyi alan özel şirkete ait iş makinaları, bölgede halkın özel mülkü olan arazilere girip çalışmaya başlamış veya bu yönde teşebbüslerde bulunulmuştur. 
Mevcut haliyle Buharkent bağlantı yolu, oldukça geniş ve verimli bir tarım arazisinin kullanımını ortadan kaldıracak ve bölgede yılın 12 ayı boyunca sebze-meyve üreticiliği yapan Buharkentlilerin ekonomik faaliyetlerine zarar verecektir. Ayrıca, otoyolun Büyük Menderes Nehri’nin güneyindeki verimli tarım arazilerinin üzerinden geçmesi nedeniyle, sadece bağlantı yolu değil, otoyolun bölgedeki ana arteri de tarım arazilerini kullanılamaz hale getirecektir. 
Buharkent’e 14 km mesafedeki Sarayköy ve 13 km mesafedeki Kuyucak girişlerinin yeterli olacağını belirten bölge halkı, Buharkent’te yapılması planlanan otoyol girişinin iptal edilmesini talep etmektedir. Ayrıca otoyol güzergahının yaklaşık 200 m kuzeye alınarak, verimli tarım arazilerinin yok edilmesinin önlenmesi mümkündür.”
“SEBEBİ NEDİR?”
Sezgin’in yazılı olarak meclise sunduğu ve Bakan Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanmasını istediği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:
1) Aydın-Denizli Otoyolu Buharkent bağlantı yolunun, bölgede regülatör yolu olarak adlandırılan ve bölge halkının da talep ettiği mevkiden alınarak verimli tarım arazilerinin üzerine konumlandırılmasının sebebi nedir?
2) Tarım arazilerini yok edecek bu değişikliğin, müteahhit firmanın maliyetlerini azaltmak veya bazı özel arazilerin fiyatını yükseltmek için yapıldığı iddiaları doğru mudur? 
3) Otoyol güzergahının kuzeye alınması yoluyla Büyük Menderes Nehri’nin güneyindeki tarım arazilerinin kurtarılmasına yönelik bir çalışma mevcut mudur?
4) Bağlantı yolunda yapılan son değişikliğin iptal edilmesi ve regülatör yolu denilen mevkiiye tekrar alınması planlanmakta mıdır?