Didim’e gelerek Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri fidanlığını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ı Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay karşıladı. Milletvekillerine lavanta tarlalarının, sıkım alanlarını ve seraları gezdiren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Seranın işleyişi hakkında milletvekillerine bilgiler verdi.

Didim’e dikilen mevsimsel çiçeklerin tamamının belediye serasından üretildiğinin bilgisini veren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Yaklaşık olarak 20 çeşit çiçeğin üretiminin yapıldığı serada ilk yıl 150 bin adet olan mevsimsel çiçek üretimi ise 4 yılın ardından 1 milyon rakamını geçti. Mevsimsel çiçeklerin yanı sıra lavanta, biberiye, defne, melisa, kantaron, nane, kekik, okaliptüs ve delice zeytin yağı gibi tıbbi aromatik yağ üretimi için üretilen bitkilerden elde edilen uçucu yağları “Didyma” markası ile satışa sunuyoruz. Bunların yanı sıra ürünlerden kekik, ada, lavanta, ıtır, zeytin yaprağı ve biberiye çayı yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Ziyaretleri için Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’a teşekkür eden Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Milletvekillerine hediyeler takdim etti.

MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR

Didim’e gelerek Didim Belediyesi ve Belediyeya ait Tıbbi Aromatik bitkiler ve süs bitkiler fidanlığını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ misafirperverliklerinden dolayı Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’a teşekkür etti ve hediye takdim etti.