Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle meteoroloji bilincinin vatandaşlara aktarılması amacıyla Erken Uyarı ve Erken Eylem Afet Riskinin Azaltılması için Hidrometeoroloji ve İklim Bilgileri” konulu fotoğraf yarışması düzenleyecek. Yapılan eserler, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün katılacağı tüm sergi ve fuarlarda sergilenerek. Profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçıların katılımına açık olan yarışmaya son katılım tarihi 4 Mart Cuma günü olduğu bildirildi. 

Yarışmada birinci olan kişiye Plaket ve 5 bin lira, ikinciye plaket ve 4 bin lira, üçüncüye ise plaket ve 3 bin lira para ödülü verileceği açıklandı. Ödül töreni, 23 Mart 2021 tarihinde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uygun gördüğü yerde yapılacak olup ödül sahibinin ulaşımı ilgili Meteoroloji Müdürlüklerince, bir günlük konaklama ise törenin yapılacağı ilgili bölge müdürlüğünce sağlanacaktır.

Yarışmaya katılım şartları,

1. Yarışma seçici kurul dışında tüm profesyonel ve amatör katılımcılara açıktır. Yarışmaya her katılımcı en çok 3 adet fotoğraf çalışmasıyla katılabilir.

2. Yapılacak fotoğraf çalışmalarının ebatları; uzun kenarı 40 cm geçmeyecek, kısa kenarı ise 18 cm den küçük olmayacak ayrıca 300 dpi çözünürlükte olacak şekilde baskısı alınarak Meteoroloji Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Fotoğraflar renkli olacak, söz konusu ölçü dışında fotoğraflar ve siyah beyaz çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

3. Eserin dereceye girmesi durumunda ise JPEG halleri CD’ye kaydedilerek posta yolu ile gönderilecektir.

4. Eserler kesinlikle orijinal olacaktır. Herhangi bir tasarım programı ile oynanmış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5. Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş, fotoğrafın tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, yayın içerisinde yer almamış eserleriyle katılabilir.

6. Fotoğraf çalışmalarının üzerinde katılımcının ismi ve imzası kesinlikle bulunmayacaktır. Ancak her fotoğraf çalışmasının arkasında katılımcının adı soyadı, açık adresi ve ulaşılabilecek telefonları yazılacaktır.

7. Fotoğraf, paspartu ve çerçeve yapılmadan, sertleştirilmiş ambalajlarda paketlenerek gönderilmelidir. Ücretleri yarışmacılar tarafından ödenecek olann posta ya da kargo ile gönderim sırasında doğabilecek zararlardan ve gecikmelerden Meteoroloji Genel Müdürlüğü sorumlu olmayacaktır