Çine Belediye Eski Başkanı ve CHP Eski Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın, Gökyaka ve Saraçlar Mahallesi sınırlarında bulunan meyve bahçesine ses bombası attığı ve bu sayede yağmur bulutlarını dağıttığı iddia edilmişti. Gökyaka Mahalle Muhtarı Güner Sevim ve vatandaşlar, yaşadıkları bölgeye yağmur yağmadığını ve buna Osman Aydın’a ait meyve bahçesinden gökyüzüne atılan dolu bombasının sebebiyet verebileceğini belirterek olayın araştırılması için bir süre önce kaymakamlığa dilekçe verdi.
Çiftçilerin iddialarına bir süre önce cevap veren Osman Aydın, kullandığı makinenin böyle bir kabiliyeti olmadığını ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.  
 TEPKİLER SÜRÜYOR
Çineli çiftçiler ses bombalarına tepki göstermeye devam ediyor. Çiftçilerden biri sosyal medyadan eylem çağrısında bulundu. Çiftçi yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, “Yağmur bombaları atıldı, yağmur kesildi. Arkadaşlar biz çiftçiler için hiç kimse kılını kıpırdatmıyor ama biz kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Toplanıp 200 traktör eylem yapacağız. Karpuzlu yolunu trafiğe kapatacağız. Sesimizi ancak bu şekilde duyurabiliriz.”