Çine Belediye Eski Başkanı ve CHP Eski Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın, Gökyaka ve Saraçlar Mahallesi sınırlarında bulunan meyve bahçesine ses bombası attığı ve bu sayede yağmur bulutlarını dağıttığı iddia edilmişti. Vatandaşlar, yaşadıkları bölgeye yağmur yağmadığını ve buna Osman Aydın’a ait meyve bahçesinden gökyüzüne atılan dolu bombasının sebebiyet verebileceğini belirterek olayın araştırılması için kaymakamlığa dilekçe verdi.

Osman Aydın ise, geçen günlerde gazetecilere yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanlamış ve kullandığı makinenin sadece doluyu yağmura çevirdiğini, bulutları dağıtmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmişti. 
“YAĞMUR BULUTLARI OSMAN AYDIN’IN ARAZİSİNİN OLDUĞU BÖLGEDEN DAĞILIYOR”
 Bölge çiftçilerinden Muharrem Ancın, Osman Aydın’ın açıklamasına sert bir yanıt verdi. Açıklamayı inandırıcı bulmadıklarını ifade eden Ancın, “Osman Aydın, ‘Makine sadece doluyu önlüyor, yağmura yardımcı oluyor’ demiş ama aslında öyle olmuyor. Yağmur bulutları, Osman Aydın’ın arazinin olduğu bölgeden dağılıyor. Yağmurun yağması için soğuma gerekli. Osman Aydın, doluyu önlemek için buluttaki ısıyı artıyor. Bu bir yandan doluyu, bir yandan da yağmurun yağmasını önlüyor” dedi.
“İSPAT ZORUNLULUĞU KENDİSİNDEDİR, RAPOR KOYSUN”
‘Rapor versin, ben de bu makineyi söküp atayım. Hangi üniversitede bu rapor var?’ diyerek iddiaların kanıtlanmasını isteyen Aydın’a seslenen Ancın, “Zararı veren o. İspat zorunluluğu kendisindedir. Milletvekilliği yapmış bir kişi. 1 dönüm yerden 1000 lira kazanmaya çalışan çiftçiden rapor istemek yerine, kendisi zararsız olduğuna dair rapor koysun” ifadelerini kullandı. 
“BÖLGE HALKI SAHİPSİZ”
Bölge halkının sorunuyla yeterince ilgilenilmediğini söyleyen çiftçi Ancın,  “Ziraat Odaları ve siyasi partiler, bu konuyla yeterince yakından ilgilenmiyor. Bölge halkı sahipsiz bırakılıyor. Bu şu anda sadece ovadaki mahsulü değil, dağdaki zeytini de etkiliyor” diye konuştu.
“VEBALİ ÖDENMEZ”
Durumun çiftçileri endişelendirdiğini ve bir an önce konuyla ilgili sonuç beklediklerini ifade eden Ancın, sözlerini şöyle noktaladı: 
“Yüzlerce, binlerce hayvan doğada suya hasret yaşıyor. Eğer bu makineler nedeniyle yağmur yağmıyorsa, bu hayvanların vebali ödenemez. Barajlarda zaten su yok. Yağışlar yer altı sularını da besliyor. Böyle devam ederse, yer altı suları da kesilmeye mahkum.”