Aydın Valiliği tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla konferans düzenlendi. Programda konuşmacı olarak, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aydın Valiliği İl İnsan Hakları Kurul üyesi Doç. Dr. Berfin Kart, Avukat ve Aydın Valiliği İl İnsan Hakları Kurul üyesi Ahmet Çetinbilek, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hakan Yıldıran, Aydın İl Jandarma Komutanlığı’ndan J. Asb. Üçvş. Burcu Soykan yer aldı. 
Konferansta konuşan Avukat Ahmet Çetinbilek, İnsan Hakları Bildirgesi’nin hazırlanması süreciyle ilgili bilgiler verdi. 
Çetinbilek, “Dünya savaşlarında yaşanan büyük acılardan sonra uluslararası toplum, insan hak ve hürriyetlerinin güvence altına alınması adına birleşmiştir. Evrensel bir bildirge hazırlanması, bunun tüm insanlık adına deklare edilmesi, bir daha insanlığın bu kadar büyük acılar yaşamaması amaçlanmıştır. Bu düşüncenin temelinde savaşların devam etmesi halinde insanlığın ve tüm uygarlığın geleceği tehlikeye girebileceği düşünülmüştür. Bildirgede, yalnızca temel haklar değil; ekonomik haklar , toplumsal haklar ve kültürel haklar da belirli hale getirilmiştir. UA İnsan hakları belgeleri, devletlerin söz edimleridir. Yani böyle bir belgeye imza atan devlet, diğer devletlere ve her şeyden önce kendi yurttaşlarına da söz vermiş olur. Devletler daha sonra buna göre iç hukukunda düzenlemeler yapar ve buna göre de kamuyu yönetir” ifadelerini kullandı.
 “SOYKIRIMLAR, KATLİAMLAR HALA DEVAM EDİYOR”
Soykırım, etnik temizlik, toplu katliam gibi olayların dünyanın birçok yerinde hala devam ettiğini vurgulayan Çetinbilek, “İnsanlık bildirgelerle birçok kazanım elde etmiş olsa da, bu kazanımlar insan hakları ihlallerinin sona ermesine yeterli olmadı. Dünyanın birçok yerinde toplu katliamlar, soykırımlar, etnik temizlikler devam halen devam ediyor. Bununla birlikte her gün toplumsal şiddet, kadına şiddet ve aile içi şiddet haberlerine maruz kalıyoruz. Fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddet ve tek taraflı ısrarlı takip gibi şiddetin her türlüsü bir insan hakları ihlalidir” dedi.
“SALGIN SÜRECİNDE BİLE İNSAN HAKLARI İHLALİ YAŞANDI”
Dünya genelinde temel haklara erişimde sorunların yaşandığını söyleyen Çetinbilek, “Örneğin; bunlardan biri sağlık hakkı. En son salgın sürecinde bile aşıların dağıtılması konusunda birçok insan hakları ihlali meydana gelmiştir. Batı ülkeleri aşı dağıtımında gereken özeni göstermemiş ve ekonomik olarak kalkınamamış ülkelerin sağlık hizmetine ulaşmasında kusurlu davranmışladır” diye konuştu.
Konferansta, insan hakları ihlallerinin önlenmesi için yapılması gerekenler ve bunun hukuki boyutları da ele alındı. 
Programın sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.