Nehir yatağında su miktarının azalması ve barajlardan yeterli suyun verilmemesi nedeniyle nehirde yaşayan canlıların susuz ve oksijensiz kaldığını vurgulayan Sezgin, kitlesel balık ölümlerinin meydana geldiğini ve nehir ekosisteminin adeta bir faciayla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Aydın Milletvekili Sezgin, iktidarın hatalı sulama politikaları ve gereken tedbirlerin zamanında alınmaması nedeniyle Büyük Menderes Nehri’nin çeşitli bölgelerinde su miktarının kritik derecede düştüğünün altını çizerek, Aydınlı üreticilerin yetersiz sulama nedeniyle büyük bir rekolte kaybıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

İYİ Partili Sezgin, bazı bölgelerde tarımsal faaliyetlerin neredeyse durma noktasına geldiğini, tarıma dayalı ekonomik faaliyetlerin ve tüketicilerin gıdaya erişiminin bu durumdan son derece olumsuz etkilendiğini vurgulayarak, Aydın’da tarımsal üretimi ve üreticileri korumaya yönelik ne gibi programların hayata geçirilmesinin planlandığını sordu.

Sezgin’in Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ne yönelttiği sorular şöyle:

1) Büyük Menderes Havzası’ndaki kuraklıkla mücadele için ne gibi tedbirler alınmaktadır?

2) Büyük Menderes Nehri’ndeki ekolojik yaşamı korumaya kritik düzeydeki kirliliği önlemeye yönelik ne gibi tedbirler alınmaktadır?

3) Aydın’da tarımsal üretimi ve üreticileri susuzluk ve kirlilik gibi olumsuz çevresel faktörlerden korumaya yönelik ne gibi programların hayata geçirilmesi planlanmaktadır?