Milyonlarca kullanıcısı olan Android işletim sistemli telefonlarda uygulama çökme problemi yaşanıyor. Birçok marka telefonların etkilendiği bu problem ile ilgili çeşitli forumlar ve sosyal medya platformlarında çok sayıda paylaşımlar yapılıyor. Google'dan hata ile ilgili açıklama gelirken, problemin de nereden kaynaklandığı belli oldu. Peki, Android uygulama çökme sorunu nasıl çözülür?

ANDROID UYGULAMALARI NEDEN ÇÖKÜYOR?

Google'dan yapılan açıklamaya göre, Android uygulamalarında yaşanan çökme sorununun "Android Sistem WebView" uygulamasından kaynaklandığı öğrenildi. Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, "Uygulamaların çökmesine neden olan problemin farkındayız. WebView ile ilgili düzeltme çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ANDROID UYGULAMA ÇÖKME SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Android uygulama çökme sorunu "Android System Webview" uygulamasının güncellemesinin kaldırılmasıyla çözülebilir. Google tarafından bu uygulama ile ilgili problemin çözülmesinin ardından yeni güncellemeyi paylaşması bekleniyor. Daha sonra yeniden yükleme yaparak bu uygulamayı kullanılmaya devam edilebilir.

ANDROID SYSTEM WEBVIEW UYGULAMASI KALDIRMA

Android System Webview uygulamasını kaldırmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Ayarlar > Uygulamalar > Sağ üst köşedeki üç nokta > sistem uygulamalarını göster > Android System Webview > Güncellemeleri kaldır