Efeler Ziraat Odası’nda tarımsal kuraklık ve çözüm önerileri ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Burada konuşan DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, barajlardaki doluluk oranının geçen yılın bu dönemine göre daha düşük seviyede olduğunu söyledi. 
Barajlardaki su seviyesinin her geçen yıl daha da azaldığını belirten Köleoğlu, “En son yaptığımız Çine Adnan Menderes Barajı’nda dolu savak dediğimiz tahliye yapısından suyu akarken, öyle bir fotoğraf verirken, şu anda su seviyelerinde azalma meydana gelmiş durumda. 2021’de nasıl bir planlama yapmışsak, 2022’de ciddi olarak bu planlamayı yapmak durumunda kalacağız. İnanıyoruz ki, inşallah, önümüzdeki dönemlerde çok daha güzel yağışlar olacaktır. Havanın kararmasını özlemle bekler bir pozisyona geldik. Şu dönemde buluta, yağışa ihtiyacımız var. Yoksa yağış olmadığı sürece üretim sağlayamayacağız. Her şey suya dayalı” diye konuştu. 
Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ise, “Beklediğimizden az bir hasarla bu sezonu atlattık. Gerek DSİ gerek Tarım İl Müdürlüğü gerekse de ziraat odası başkanları, suyla ilgili tüm paydaşlar bir araya gelerek geçen seneyi planladık ve sonuç itibarıyla da gerçekten hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Koordineli bir çalışmayla beklediğimizden çok daha iyi bir sezon atlattık diye düşünüyorum. Ufak tefek parsellerin dışında gerçekten iyi de bir verim aldık. Aydın’da yetişen her türlü ürün, kuraklığa rağmen iyi bir sezon geçirdik. Ancak beklenen yağışlar, barajlarımızı doldurmazsa sıkıntılı bir yıl bizi bekliyor gibi. En kötü senaryoya göre hareket etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Büyük Menderes Havzası’nda bulunan ve tarımsal sulamada kullanılan üç büyük barajın güncel doluluk oranları hakkında bilgi veren Köleoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Büyük Menderes’in ilk başladığı noktada Adıgüzel Barajımız var. Ana büyük depolamamız Adıgüzel Barajı. Bunun yanında Kemer Barajı ve Çine Adnan Menderes Barajımız var. Bunlarla ilgili ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Adıgüzel Barajı’ndaki suyun tamamı Söke’ye ulaşmıyor. Nazilli, Kuyucak, Buharkent bölgeleri Adıgüzel Barajı’ndan sulanıyor. Alt taraf ise Kemer Barajı ve Çine Adnan Menderes Barajı’ndan sulanıyor. Şu anda genel doluluklarımız geçen seneye oranla biraz daha düşük. 2020 yılının aynı döneminde – bunlar 15 Kasım verileri – Kemer Barajı’nda yüzde 17’ymiş, bu sene 15 Kasım itibarıyla Kemer Barajı’ndaki doluluğumuz yüzde 12 civarında. Çine Adnan Menderes Barajı’nda geçen sene yüzde 12 olan doluluk oranı şu anda yüzde 6 seviyelerinde. Adıgüzel Barajı’nda geçen yıl yüzde 14 seviyesindeyken, bu sene yüzde 11 seviyesinde. Yine 15 Kasım verileri. Son yağışlarla birlikte bir miktar üst seviyelere yükseldi. Su yılı yeni başladı. Önümüzdeki dönem yağışlı bir dönem. Şu andaki yağışların çok fazla barajlardaki su seviyesine katkısı olmasa bile önümüzdeki yağışlarla birlikte bu seviyelerde ciddi bir artış bekliyoruz”.

Tarım ve Orman İl Müdürü Yardımcısı Songül Özsakarya Çilingir ve DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse’nin de birer konuşma yaptığı toplantıda, ilçe ziraat odası başkanları da söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdi.