Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin açıkladığı Adli Yargı Kararnamesi'ne göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker atandı. Eker’in daha önceki görevlerinde Türkiye’de ses getiren iddianameler hazırladığı ve soruşturmalar yürüttüğü öğrenildi.
Eker, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı 2015 ile 2017 yılları arasında, bölücü terör örgütü ile birlikte hareket ettiği iddia edilen HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan ve Meclis'e gönderilen fezlekeleri hazırlamıştı. Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından, 4 Kasım’da eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekilleri Gülser Yıldırım, Sırrı Süreyya Önder,  Ziya Pir, İmam Taşçıer, Meral Danış Beştaş, Ayhan Bilgen, Nimetullah Erdoğmuş, Hüda Kaya, Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, Osman Baydemir, İdris Baluken, Çağlar Demirel,  Selma Irmak,  Leyla Zana ve Altan Tan’ın iddianameleri Kurtça Eker tarafından hazırlandı. 

DEMİRTAŞ’IN TUTUKLAMA TALEBİ EKER’DEN 

Tutukluluğu devam eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2016 yılında, soruşturmayı yürüten o dönem Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapan Kurtça Eker’in talebi ve Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile tutuklanmıştı.
Daha sonra Muğla’nın Fethiye ilçesine Başsavcı olarak atanan Kurtça Eker,  açıklanan Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı ile Aydın’ın yeni Cumhuriyet Başsavcısı oldu.