26 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Değişim Partisi büyük kurultayı öncesinde parti tüzüğü gereği Aydın İl Başkanlığı’nda genel başkanlık seçimi için eğilim yoklaması süreci başladı.

Türkiye Değişim Partisi Aydın İl Başkanlığı’nda konuya dair yapılan açıklamada; 20 Aralık 2020’de değişim ve şart diyerek çıktığımız bu yolda değişimi kendimizden başlattık.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Genel Başkanımızı partimize kayıtlı tüm üyeler seçiyor. Özellikle belirtmek isteriz ki bu seçim sıradan bir eğilim yoklaması değildir. Tüzüğümüzün 34/4 maddesi uygulanmakta ve partimizin Genel Başkanı partiye kayıtlı tüm üyelerimizin onayı ile aday olabilmektedir.

Demokrasinin ve adaletin olmadığı bir yerde , huzurun ve başarının olmayacağının bilincinde olarak, delege ağalığına son veriyoruz.

Seçime girmeye hak kazandığımız Çare ve Değişim Kurultayımıza sayılı günler kala partimize kayıtlı binlerce üyemiz, il başkanlıklarımızda kurulan sandıklarda Genel Başkan adayımızı seçerek demokrasinin olmazsa olmazını gerçekleştiriyor.

Buradan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Demokrasinin gereğini yerine getiren ve sizlere gönül vermiş tüm partililerinize seçme hakkı tanıyın. Aksi demokrasi değil bir dayatma olmaktadır. Toplumun iradesi delege değil, üye temsil etmektedir.

Biz Türkiye Değişim Partisi olarak, çıktığımız bu yolda demokrasiyi, adaleti ve eşitliği her zaman sağlayacağımıza söz veriyoruz