(İSMAİL ÖRS) Ramazan ayının gelmesiyle gıda fiyatlarındaki artış da merak konusu oldu. Kırmızı ette Ramazan ayında bir artış beklenmediğini söyleyen kasap Levent Ergen, “Tavukta Ramazan ayında biraz daha artış olacağı düşünüyoruz” diye konuştu. Ergen, tavuktaki artış nedeniyle talebin azaldığını vatandaşın kırmızı ete daha fazla yöneldiğini söyledi. 
“SATIŞLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ”
Et fiyatları hakkında bilgi veren Levent Ergen, “Ramazan ayında kırmızı et fiyatları değişmeyecek, öyle gözüküyor. Böyle devam ederse zam beklemiyoruz. Şu anda bizde, dana kıyma 55 lira, kuşbaşı 60 lira, biftek 77-80 lira, kuzu kemiksiz et 95 lira, kuzu pirzola 110 lira, kemikli et 75 ile 80 arası” dedi. 
Birçok sektörde esnafın zor zamanlar geçirdiğini belirten Ergen, “Satışların biraz daha yükselmesini bekliyoruz. Esnaf zor durumda. Bizler gıda maddesi satıyoruz. 41 yıldır buradayız, devam edebiliyoruz. Ancak kahvehaneci, fotoğrafçı, düğün işi yapan yemekçiler… Onlar çok zor durumda.  Daha da zorlaşacak herhalde” ifadelerini kullandı. 
“TAVUĞA TALEP YOK”
En fazla artışın tavukta olduğunu dile getiren Ergen, “Tavuk fiyatları gittikçe artıyor. Ramazanda biraz daha artış olacağı düşünüyoruz. Kanadın kilosu yaklaşık 50 lira, bütün tavuk 20 lira. Bu fiyatlar nedeniyle tavuğa talep azaldı. Kanat lükse giriyor artık” dedi.