Koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan üniversitelerin normalleşmeyle birlikte yüz yüze eğitime başlayacak olması, Aydın’da birçok sektörü hareketlendirdi. Efeler’de 18 yıldır spotçuluk yapan Erkan Çeper, öğrencilerin okul başlamadan önce yerleşmek için şehre gelmesiyle son bir haftada işlerin arttığını söyledi. 
Esnafın fiyatlarda artış yapmadığını söyleyen Çeper, “Herkes daha çok elindeki malı satıp, ihtiyaçlarını gidermek istiyor. Salgın döneminde bankalara ve çevreye olan borçlar arttığı için esnaf ‘ne kadar iş yaparsam o kadar iyi’ diye düşünüyor. Bu nedenle fiyat artışından ziyade daha çok mal satmayı tercih ediyoruz” dedi. 
Çeper, kente gelen öğrencilerin en fazla yatak, baza ve beyaz eşya talep ettiğini sözlerine ekledi. 
“ALIM GÜCÜ DÜŞÜK”
Aydın’a gelen öğrenci ve ailelerinin eşya almak istediğinde genellikle düşük fiyatlılarla ilgilendiğini belirten Çeper, “Salgın döneminde sadece biz değil, çok sayıda sektör zor günler yaşadı. Bu nedenle çocuğu için eşya bakan aileler de maddi açıdan ferah değil. Gelenler, genellikle önce fiyatını soruyor. Alım gücü düşmüş durumda. Pazarlık da fazla” diye konuştu. 
“EŞYALI EVLER SATIŞLARI YARI YARIYA ETKİLİYOR”
Satışların eşyalı evler nedeniyle olması gerekenden az olduğunu ifade eden Çeper, şunları söyledi:
“Aydın’da bazı mahallelerde eşyalı 1+1 dairelerin artması, işlerimizi yarı yarıya düşürdü. Başka şehirlerden gelen öğrenciler, önce eşyalı ev bulmak istiyor. Bulamazsa, boş kiralık ev tutup bize geliyor. İşlerde hareketlilik var ancak büyük bir beklentimiz yok.”