Aydın Genç İş İnsanları Derneği’nin ‘Sosyal Girişimciliği Geliştirmek İçin Yenilikçi Yaklaşım’ projesi, AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğunun Desteklenmesi Hibe Programı- VI (CSD-VI) kapsamında başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında organize edilen ‘Aydın Sosyal Girişimcilik Çalıştayı’  gerçekleşti. 
Sosyal Girişimcilik konusunda gençlere ve potansiyel sosyal girişimcilere yönelik olarak organize edilen çalıştaya, üniversite öğrencileri, lise öğrencileri, iş insanları, uzmanların ve girişimcilerin yoğun ilgi gösterdi. Çalıştayda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda iş fikirleri geliştirildi, katılımcıları geliştirdikleri fikirlerini sundu.
Proje sahibi Aydın Genç İş İnsanları Derneği (AYGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Utku Uyanık’ın açılış ve değerlendirmeleriyle başlayan etkinliğe,  proje ortakları (AGİKAD) Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Senem Bircan, Hollanda’dan International Labour Association (ILA)’dan Mehmet Altunbaş VE Sefer Demirci ve İsveç’ten Integration for All ( IFALL)’dan  Merve Duman, Sosyal Etki ve Yenilikçi Eğitim Derneğinden (SOYED) Emre Özceylan, Yaşar Yılmaz ile proje İştirakleri Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosundan Koordinatör Reyhan Gülpınar ve TABIT Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt ve çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
Programda, 1 Nisan 2021-1 Haziran 2022 tarihleri arasında 15 ay süre ile Aydın, Hollanda ve İsveç’te uygulanacak projenin tanıtımı sunusu gerçekleştirildi. 
Innosocia Sosyal Girişimcilik Uzmanı Gamze Gür, “Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Mevcut Durum“u aktararak ülkedeki sosyal girişimcilik çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. 
 Sosyal Girişimci-Mikado Sustainable Development Consulting Kurucu ve Yöneticisi Serra Titiz “Sosyal Girişimcilik İyi Uygulamaları ve Sosyal Etkisi” konusunda bilgiler verdi. 
Sosyal Girişimci-Mumo Wrap Kurucu ve Yöneticisi  Işınsu Kaya bilgi ve deneyimlerini aktardı. 
Naturelka Kurucu ve Yöneticisi  “Aydın’da Sosyal Girişimcilik” Cansu Öztürk, sosyal girşimcilikteki tecrübelerini paylaştı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ‘FikrimİZ’ Birimi Sorumlusu Dr. Sonay Ş. Şan ve ekibi ile   “Birlikte Üretmek, Birlikte Çözmek; FikrimİZ ’ başlığı ile birimlerindeki yapılan çalışmaları sundu.           
 “Bir Fikrin Yolculuğu” FikrimİZ Ekibi ile katılan genç girişimciler, üniversite öğrencileri ve katılımcılarla atölye çalışmaları yapıldı. 
Program sonunda katılımcılara sertifika katılım belgesi verildi. 
Proje kapsamında Haziran 2022 tarihine kadar lise ve üniversite öğrencilerine, sivil toplum, kamu ve özel sektör temsilcilerine yönelik olarak sosyal girişimcilik alanında eğitim, farkındalık ve çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek olup, ilgililer projenin (Innosocia) ve AYGİAD’ın sosyal medya hesaplarından takip edebilecek.