Savaş yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Darbe demek, demokrasi düşmanlığı, insan hakları ihlali ve gelecek nesilleri esaret altına almak demektir. Korkularla umutları, silahlarla yarınları, kaoslarla demokrasiyi esir alma ve milleti prangaya vurma çabasıdır.

12 Eylül Darbesi de aynı yöntemlerle ülkemizin geleceğini ve gençlerimizin hayatını çalmakla kalmamış; inançları korkulara, umutları karamsarlıklara teslim etmiştir. Devletimizin büyüyüp güçlenmesini engellemiş; milletimizin refah seviyesine açıkça kastetmiştir.

Darbeleri bu coğrafyanın bir kaderi gibi kabul ettirmeye çalışan içerdeki ve dışardaki kirli ittifaklar, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimiz tarafından ortaya konan irade karşısında hezimete uğramışlar, çabalarının beyhude bir uğraştan öteye geçmeyeceğini açıkça görmüşlerdir.

Aziz milletimizin bu kararlı tutumu, demokrasi düşmanı tüm çevrelerde artık tarifsiz bir korku sebebidir. Çünkü aziz milletimiz demokrasimizin en büyük teminatı biziz diyerek darbeci bütün zihniyetleri tarihin çöplüğüne hapsetmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasimizi hedef almış bütün darbe girişimlerini bir kez daha lanetliyorum. İstiklal ve istikbalimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizle birlikte demokrasi şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyorum.