Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği (TFSKD) Aydın Şube Başkanı Bayram Kurşunel, basın mensuplarına problem olmaya başladı. Son haftalarda amatör futbol müsabakalarında görevlerini yapmakta güçlük çeken basın mensuplarına problem olan saha komiserleri, Bölgesel Amatör Lig’de ikinci hafta maçlarında görev yapan gazetecilere Türkiye Futbol Federasyonun talimatı gereği 10 dakika maçlarda görüntü almasına izin verip, daha sonrasında sahadan çıkarmaya çalıştı.

KURŞUNEL’İN TALİMATTAN HABERİ YOK

Gazeteciler ile saha komiserleri arasında gerginliğe yol açan talimatın koronavirüs pandemisinde alınan eski talimat olduğu ve Başkan Kurşunel ve saha komiserlerinin yeni çıkan talimattan bihaber oldukları ortaya çıktı.

GENEL MERKEZ BİLGİLENDİRMEDİ, ARIKAN BİLGİLENDİRDİ

Durumu Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bildiren gazeteciler, sahadan çıkarılma olayını Federasyon Başkanı Hasip Arıkan’a anlattı. Daha sonra Başkan Kurşunel ile görüşen Başkan Arıkan yeni talimat hakkında başkanı bilgilendirerek saha komiserlerini bilgilendirmesini istedi. TFSKD Genel Merkezi’nin, Aydın Şubesi’ni amatör futbol müsabakalarında basın mensuplarına uygulanacak yeni talimat hakkında bilgilendirmeyip, Başkan Arıkan’ın bilgilendirmesi, derneğin ne kadar sağlıklı çalıştığını da gözler önüne serdi.

KOMİK DURUMA DÜŞTÜLER

Kurşunel’in talimatı ile görevlerini sadece basın mensuplarını sahadan çıkarmaktan yana kullanan saha komiserleri, başkanlarının yeni çıkan talimattan habersiz olmasının mağduriyetini yaşayarak spor camiasında komik duruma düştü. Bilmedikleri talimatı gazetecilere uygulamaya çalışan saha komiserlerine doğru talimat ellerine ulaşınca basın mensuplarına karşı yaptıkları hatadan geri döndüler.