Kuşadası turizmi, Mars Colony ile yeni bir atılım yapmaya hazırlanırken, henüz ihale süreci gerçekleştirilmeyen, sözleşmesi imzalanmayan projenin arazisi üzerinden ortaya atılan iddia ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. 


Kuşadası’nın en eski ve en saygın işletmelerinden Toros Restoran’a Belediye Başkanı Ömer Günel yüzünden ceza kesildiği iddiasının gerçek dışı olduğunun anlaşılmasının ardından, bu kez belediyeye bağışlanan bir arsayla ilgili ortaya atılan iddianın yanlış olduğu ortaya çıktı. 
Kuşadası Belediyesi, ilçe turizmine yeni bir soluk kazandıracak olan Mars Colony projesini geçen haftalarda kamuoyuna duyurdu. 
İlçe turizminin sadece plajlardan ibaret kalmamasını ve uzun süreli olmasını sağlayacak projenin açıklanmasının ardından, belediye karşıtı yayınlarıyla sık sık gündeme gelen bazı gruplar yeniden sahneye çıktı. 
Bu kez, projenin yapılacağı arazinin bir vatandaş tarafından hastane yapılmak üzere belediyeye bağışlandığı, Sağlık Bakanlığının da söz konusu araziyi geri almak için girişim başlattığı iddia edildi. 
Ancak iddianın gerçek dışı olduğu kısa sürede ortaya çıktı.
Çünkü henüz ne ihale süreci yapıldı ne de ne de teknik şartname ya da idari sözleşme hazırlandı. 
Hal böyleyken, Ömer Günel karşıtı grupların sanki şartname hazırlanıp, ihale yapılmış gibi ifadeler kullanarak Kuşadası halkını kandırmaya çalıştığı belirlendi. 
Mars Colony çalışmasının şu an proje aşamasında olduğu ve önümüzdeki dönemde yapılacak şartnameler ve idari sözleşmelerin, belediyeye ait arsanın şartlarına göre hazırlanacağı ifade edildi. Buradan elde edilecek gelirin de söz konusu arazisinin özel şartlarına göre kullanılacağı vurgulandı.