Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisinin Aydın İl Başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. 
Basın açıklamasında, Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Tezcan’a eşlik etti.
Aydın'ın Germencik ilçesi Dağyeniköy Mahallesi’ndeki altın arama çalışmalarıyla ilgili konuşan Bülent Tezcan, “Bizim en güzel nadide tabiat parçamız Dağyeniköy’de ne yapacaklar? Siyanürlü altın mı arayacaklar? ‘İncirimizin, bu tabiatımızı yok edecek hangi adımı atacaklar?’ diye endişe ediyor vatandaşlarımız. Haklı bir endişedir. Vatandaşlarımızın endişesine kulak veren bir iktidara ihtiyaç var. Vatandaşın güvenini kazanmayan bir iktidarın Türkiye’yi geleceğe taşıma imkanı ne yazık ki yoktur. Vatandaşıyla kavgalı iktidarı gönderme zamanı” dedi. 
Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Soma’da katledilen madencinin yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel’e ticaret ateşeliği vermişler. 93 bin lira maaş alıyormuş. Yarattıkları düzen böyle bir düzen. Biz buna oligarlar düzeni diyoruz. Siyaseti arkasına alıp yolsuzluk yaparak zenginleşenlerin düzeninin adıdır. İktidara geldiler, iktidar eliyle devleti parti devleti, partiyi de devlet partisi yaptılar.
AK Parti’nin bütün siyasi ekipleri oligarlar düzeni yarattı. Bu düzende eğer siyaseti arkasına dayamış iktidara danışmansanız, pudra şekeri çekerek lüks içerisinde yaşarsınız. 5 tane maaş alabilirsiniz ve böyle bir düzen içerisinde iktidarın akrabaları yandaşları zenginleşirken vatandaş yoksullaşır. Böyle bir düzende bir gecede döviz manipülasyon milyarlarına milyar katarlar. Ama vatandaş bir gecede yüzde 100 zamlı mazot, yüzde 100 zamlı elektrik yüzde 100 doğalgaz kullanmak zorunda kalır. Önümüzdeki görev bu düzeni yok etmek görevidir. Türkiye’de oligarklar düzenini yıkıp vatandaş düzeni kuracağız.”