AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, yeni yasama yılı öncesinde il genelinde yayın yapan yerel gazete temsilcileri ve çalışanlarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Mesleğin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak üzere bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Metin Yavuz, gazetecileri tek tek dinleyerek notlar aldı. 
Toplantıya, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın da katıldı. 
“FASON GAZETE VE İNTERNET SİTELERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR”
Milletvekili Yavuz, “Önümüzdeki yasama yılı 1 Ekim’de başlıyor. Mesleki sıkıntılarınızla ilgili aktarımlarınız olacaktır diye düşünerek böyle bir program düzenlemek istedik. Bizim gördüğümüz kadarıyla mesleğinizle ilgili sıkıntılar var. Daha önceden sizlerden bu konuda bilgi almıştık. Mecliste bu bilgileri ilettik. Özellikle fason gazete ve internet siteleriyle ilgili bir çalışma yapılması gerekiyor ki sizler de mesleğinizin karşılığını alasınız. Son zamanlarda gördüğümüz kadarıyla sizlerin mesleğine talip olanların sayısı arttı ve çok kolay oluyor. Bunun bu kadar kolay olmaması gerektiğini ben de biliyorum. Öz eleştiri yapmak gerekirse burada sanırım bir denetim eksikliği de var. Denetimde yeni kurallar konması adına bir şeyler yapılması gerekiyor” dedi. 
“MESLEK ÖRGÜTÜ OLMALI”
Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu sıkıntıların başında meslek örgütünüzün olmaması var. Dernek olarak ilerlediğiniz için yaptırım açısında ya da yeni meslektaşlarınızın katılımı açısından herhangi bir zorlama olmadığı için herkes bu işi yapmaya çalışıyor. Elinde telefonu, bilgisayarı olan bu işi yapıyor ve açılan sitelerin kimliği de yok. Bunların önemle üstünde durulması gerektiğinin farkındayız.”
Konuşmasının ardından gazetecileri dinleyen Yavuz, iletilen sorunları meclise taşıyacaklarını söyledi. 
Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.