Haziran ayı ve yıllık enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu. 
Buna göre memur ve emekliler yılın ikinci yarısında yüzde 8,45 zam alacak.
“ZAM DEĞİL, MEMURUN KAYBIDIR”
Memur-Sen, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.  Açıklanan oranın memurlar açısından yeterli olmadığını belirten Memur-Sen Aydın İl Başkan Yardımcısı, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Abdül Baki Karaer,  şu ifadelere yer verdi: 
“Malum bugün Haziran ayı enflasyon rakamı açıklandı. Böylelikle kamu görevlilerinin  2021 yılı ilk altı aylık zam oranına eklenecek enflasyon oranı da belirlenmiş oldu.  5. Dönem Toplu sözleşmenin  mutabakatsızlıkla sonuçlanması sonucu Kamu İşvereni ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 2021 yılı için %3 + %3 zammı  kamu görevlilerine reva görmüştü. 
Bugün açıklanan 1,94’lük Haziran ayı enflasyon oranıyla 2021 yılı ilk altı aylık enflasyon farkı 5,45 olmuş, böylelikle 1 Temmuz 2021 itibariyle % 8,45’lik bir artış olmuştur.  Bu zam değil, enflasyon kaynaklı memurun kaybıdır. 
Malum, 2019 yılı Ağustos ayında açıklanan ve 2020 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olan Hakem Kurulu kararından bugüne tam 18 ay geçti. ve bu 18 Ayda:
Gerçekleşen enflasyon: %24,28 
Hedeflenen enflasyon: %7,5
Memura verilen zam:  %11,40
18 ayda Dolar %46,05 arttı. 
18 ayda Euro %54,50 arttı.
18 ayda Altın (Gr.) %71,33 arttı. 
18 ayda Yağ (18 LT) %116,04 arttı. 
18 ayda Elektrik (kr/kWh) %30,91 arttı.
18 ayda Doğal Gaz (m3/TL) %23,68 arttı.
Bu veriler maalesef, memur maaşlarının enflasyona yenik düştüğünü,  memurun alım gücünü zayıflattığını gösteriyor.”
“KAMU GÖREVLİSİ DEVLETİN YÜKÜ DEĞİL, GÜCÜDÜR”
Karaer, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“6. dönem toplu sözleşmenin arefesinde,  bugün açıklanan enflasyon rakamları,  deyim yerindeyse evdeki hesabın çarşıya uymadığını bir kere daha tescil etmiştir. 
Son 18 aylık enflasyon rakamlarına baktığımız zaman hedeflenen enflasyonun 3 katı,  maaş ve ücretlere yapılan artışın ise tam 2 katından fazla oranda bir sapma olduğu görülecektir. 
Böylesi büyük bir sapma, hedeflenen enflasyon üzerinden ücretlendirme politikasının yanlışlığını ortaya koymuyor mu?
Gelin bu çarpık sistematiği değiştirelim! Hayali enflasyon hedefler üzerinden değil,  reel gerçekler üzerinden artışları belirleyelim. 
Artık enflasyon oranı bazlı güncelleme/yeniden değerleme katsayı uygulaması yerine büyümenin yansıtıldığı, refah payının kamu görevlilerine aktarıldığı adil bir sistemin kuruluş startının hep birlikte verelim.
Kamu görevlisi devletin yükü değil gücüdür. 
Her şeye zam yapılırken memurun seyretmesi beklenemez.”