(İSMAİL ÖRS) Efeler'de uzun yıllardır ayakkabı mağazası işleten 37 yaşındaki Mehmet Turan, ayakkabının önemine değindi. Turan, "Ayakkabı bedeni taşır. Ayakkabıdan kaynaklanan bir rahatsızlık tüm vücuda yansır" dedi.

Ayakkabıdan kaynaklanan ayakta terleme ve kokuya karşı tavsiyede bulunan Turan, "Ayakkabının dışı deri olabilir ama müşteriler içine önem vermeli. İçi plastik olan ayakkabı, koku ve terlemeye neden olur. İçinin deri olması gerekir. Bunun yanında esnek, rahat ve hafif olmalı. Ayakkabı kapalıysa hava alabilmesi için delikli olmalı. Kadın ayakkabılarında küçük taban, erkeklerde de 'eva ya da poli' dediğimiz hafif ve yumuşak tabanlar tercih edilmeli. Vatandaşlar, lastik tabanlı ayakkabılardan kaçınmalı. Lastik hem ağır olur hem de yerdeki sıcağı çeker" diye konuştu.

"ÇAMAŞIR MAKİNESİ AYAKKABI ÖMRÜNÜ AZALTIR"

Ayakkabının temizliği konusuna da değinen Turan, " Ayakkabı çamaşır makinesinde yıkamak kullanım ömrünü yarı yarıya düşürür. Ilık su ve bezle silinerek temizlenmelidir" diye konuştu. Ayakkabı boyasının çok sık yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Turan, "Ayakkabıyı her gün boyamak da hiç boyamamak da yanlış. Yılda 2-3 kere boyamalı" dedi.

Son olarak son dönemde gelen zamlar hakkında konuşan Turan, "Hayatın her alanında olduğu gibi ayakkabıya da zam geldi. Gelen zammı müşterilere yansıtmak mümkün değil. Kârımızdan harcıyoruz" ifadelerini kullandı.