Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla, hayvan pazarında Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından dört koldan çalışma gerçekleştiriliyor. Ekipler; temizlik, ilaçlama, bakım ve onarım çalışmalarını hızla tamamlayarak, Kurban Bayramı öncesinde ve bayramda vatandaşların daha sağlıklı bir ortamı kullanmalarını sağlıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvan pazarı içindeki ve çevresindeki ihtiyaç duyulan her türlü bakım ve onarım çalışmasını gerçekleştirirken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yabani ot biçimi ve ağaç budama işlerini yapıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarının titizlikle yürüttüğü temizlik çalışmaları ile de Pazar alanı pırıl pırıl bir görünüme kavuşuyor.

İLAÇLAMA VE DEZENFEKSİYON YAPILIYOR

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sinek ve haşere kontrolünü ele almak için hayvan pazarı ve çevresinde ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Ayrıca hayvan pazarlarına araçlarıyla giriş yapacak olan vatandaşların araçları Efeler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sorumluluğundaki dezenfeksiyon tünelinden geçirilerek, hijyenik ortamın kalıcılığı için dezenfekte edilecek. Dezenfeksiyon işlemi ise bayram boyunca sürecek.