Köşk’te yapılması planlanan arıtma tesisi projesinde, kaynak sorunu aşıldı. 
Önceki Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç döneminde arıtma tesisi için yer tahsisi konusunda sorunlar yaşanmıştı. 2019 yılında göreve gelen Başkan Nuri Güler döneminde ise yer tahsisi konusundaki sıkıntılar çözüldü.
2020 yılının Şubat ayında Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde arıtma tesisi için 10 milyon lira kredi kullanılması kararı alındı.
Ancak  bir süredir kaynak sorunu nedeniyle proje beklemede kalmıştı. Proje için İller Bankasından 27 milyon lira kaynak aktarıldığı öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, “İlçemizin ve hemşehrilerimizin yıllardır en büyük sorunlarından birisi de artıma tesisinin olmayışı. ASKİ bu konuda çok duyarsız davranıyor. Benden önceki dönemde arıtma tesisinin yeri ile ilgili bir anlaşmazlık yaşanmış. Biz bu anlaşmazlığı ortadan kaldırdık ve yeri Büyükşehir Belediyesine teslim ettik. Bu kez de kaynak bahanesiyle proje sürüncemede kaldı. Arıtma tesisi Aydın Büyükşehir Belediyesinin asli görevi olmasına rağmen biz elimizi taşın altına koyarak, Ankara ziyaretimizde vekillerimize durumun vahametini aktardık. Sağ olsunlar bizi dinlediler ve konunun üzerine düştüler. Vekillerimizin de üstün gayretiyle İller Bankasından tesisin yapımı için 27 Milyon lira kaynağı sağladık. Vatandaşlarımızın sağlığı ve Köşk’ümüzün doğası önceliğimiz. Bu sebeple, konuyla ilgili üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Aydın Büyükşehir Belediyesinin en kısa zamanda ihale sürecini başlatarak güzide ilçemizin bu sorununu çözmesini istiyoruz. Konuyla ilgili hassasiyetlerinden ve desteklerinden dolayı Aydın Milletvekillerimiz Sn. Mustafa Savaş’a, Sn. Metin Yavuz’a, Sn. Bekir Kuvvet Erim’e ve Sn. Rıza Posacı’ya şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.