Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) ve Koçarlı Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Ralli Tırmanma Yarışlarının ikincisi için start verildi. 24 Ekim Pazar günü yapılacak yarış öncesinde, açılış ve seremoni startı için Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. 
Törene, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekilleri Rıza Posacı, Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, zeybek oyunları gösterisi yapıldı. 
Açılış konuşmalarının ardından yarışmaya katılacak çeşitli motosiklet ve araba grupları geçiş yaptı. Araç korteji, vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve heyecanla izlendi. 
Vali Aksoy, Koçarlı’nın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, “Koçarlı, Aydın’ın önemli ilçelerinden birisi. Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in ilçesi olarak da ön plana çıkmıştır. İlçemizde kamu yatırımlarımız da büyük bir hızla devam ediyor. Koçarlı ilçemizi daha iyi bir noktaya taşımak için büyük bir gayret içerisinde çalışıyoruz” dedi. 
 “KOÇARLI İLÇESİNİN TANINMASINI SAĞLAYACAK”
Yapılan etkinliğin Koçarlı’nın tanınmasına katkı sağlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Adnan Menderes’in ilçesinin hatırlanmasına ve onun hak ettiği değeri verilmesi noktasında hiçbir şüphem yok ve bu tanıtım Koçarlı’nın gelişmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 
Ayrıca, ilçeye çeşitli yatırımlar ve projeler yapmaya devam edeceklerini söyleyen Kaplan, “40 yıldır yatırım olamayan bu ilçenin problemleri elbette az paralarla çözülemez. Bu noktada yetkililerin destek vereceklerinden hiçbir şüphem yoktur” ifadelerini kullandı. 
Yarışın kazasız belasız geçmesini dileyen Kaplan, gelen misafirlere teşekkür etti.
Renkli görüntülere sahne olan tören, protokol üyelerinin yarışçılar için seremonik start vermesi ile sona erdi.