(İSMAİL ÖRS) Baba mesleği olan turşu üretimi ve satışını uzun yıllardır devam ettirdiğini dile getiren 27 yaşındaki Vedat Kul, yaklaşan kış mevsimi öncesinde turşu satışlarının arttığını söyledi.

Kul, "Karışık ve salatalık turşusu yok satıyor. Pancara da hem kan yaptığı hem de bağışıklığı kuvvetlendirdiği için ilgi arttı" diye konuştu.

"EN SAĞLIKLISI EN UYGUN FİYATA PAZARDA"

Ev tipi turşunun herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir olduğunu söyleyen Kul, "Sanayi tipi turşu yapımında daha dayanıklı olması için daha fazla tuz ve sirke kullanılır. Tüketildiğinde bazı kişilerde çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Ev yapımında böyle bir sorun olmaz. Kendimizin yemediği turşuyu tezgaha koymuyoruz. Üretimini de yaptığımız için fiyatlar çok uygun" dedi.

"TURŞU KÜLTÜRÜ OLUŞUYOR"

Aydın'da diğer şehirlere göre turşu kültürünün daha az olduğunu dile getiren Kul, "Bunda nüfusunda etkisi var. Farklı yeme içme alışkanlıklarının da. Aydın'da da turşu kültürü gelişiyor. Vatandaşlar yoğun şekilde alıyor. Bunun yanında evde turşu hazırlayan sayısı da azalıyor. Pazardan almak evde hazırlamaktan daha ucuz" diye konuştu.