Aydın'ın Karacasu ilçesi Alemler Mahallesi'nde 3 Ağustos Salı günü orman yangını başladı. Günlerdir söndürme çalışmasının devam ettiği bölgede, bugün sabah saatlerinde yangının yayılması durduruldu.

Son durum hakkında bilgi veren Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, yangının henüz kontrol altına alınamadığını ve her an patlama tehlikesi yaşandığını söyledi.

"GÖNÜLLÜ ÇALIŞANLARA VE SU TANKERİNE İHTİYAÇ VAR"

Yangın bölgesindeki söndürme çalışmalarının önümüzdeki hafta da süreceğini ifade eden Soley, şunları kaydetti:

"BU SÜREÇ İÇİNDE İŞ GÜCÜ, ALET VE MAKİNE OLARAK DESTEĞE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR”

Yangının ilk günlerinde gönüllü olarak koşup fedakarlıkla canını esirgemeden çalışan tüm gençlerimize, alet ve makinalarını yangın bölgesine gönderen kişi ve kuruluşlarımıza yangın bölgesindeki gıda ihtiyaçlarını bizden talep beklemeden karşılayan tüm kardeşlerimize teşekkür ederim.

Ancak deminde belirttiğim gibi söndürme çalışmaları tamamlanıncaya kadar da yangının her an yeniden parlayıp yeniden yayılması tehdidi mevcuttur. Söndürme ve daha sonrasında yapılacak soğutma çalışmalarının 10 gün kadar süreceği değerlendirilmekte olup bu süreçte yangın bölgesi çalışmalarında gönüllü olarak çalışacak kişilere su tankerlerine ihtiyaç vardır."

"GÖREV ALMAK İSTEYENLER YETKİLİLERDEN KARTLARINI ALSIN"

Soley; "Yangında görev almak isteyen yangın söndürme ve daha sonra yapılacak olan çalışmada görev almak isteyen gençlerimizi yangın bölgesine girişten önce, görev kartlarını yetkililerden almaları gerekmektedir.

Yangında başından bugüne kadar fedakârca yangın bölgesinde can siperhane çalışan gençlerimize, muhtarlarıma, iş makinası ve tanklarıyla yangın bölgesinde koşan kişi ve kuruluşlara bir kez daha teşekkür edip, bu desteğin bölgedeki çalışmaların sonlandırılıncaya kadar sürmesini rica ederim." ifadelerine yer verdi.