Edinilen bilgiye göre Karacasu’ya bağlı Alemler Mahallesi’nde dün saat 16.00 saatlerinde başlayan feci yangın yeniden alevlendi. Ekiplerin müdahalesine rağmen rüzgarın etkisiyle Alemler-Kızılcaköy arasına yayılan yangın büyümeye devam ediyor. Bölgede vatandaşların ve ekiplerin özverili çalışmaları sürüyor.

BİR MAHALLE KISMEN TAHLİYE EDİLDİ

Karacasu Kaymakamlığı, devam eden orman yangını nedeniyle tehdit altındaki evlerin boşaltılması kararını aldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada "Dünden beri yaşadığımız orman yangınının bu gece yeniden parlayıp, Bereketli Mahallemizde bazı evlere 500 metre kadar yaklaşıp artan rüzgarla Bereketli Mahallemizi ve Kahvederesi Yaylamızın Ballıpınar bölgesini tehdit eden duruma geldiğinden üzücü bir olay yaşamamak için Bereketli Mahallemizde yolun üstündeki evlerle Ballıpınar bölgesinin tahliye edilmesine gerek görülmüştür. Karacasulu hemşerilerimizin bu kararımızda da bizleri haklı bulacağını umarak, bu mahalle ve bölgelerimizde oturanların yangın kontrol altına alınıncaya kadar hayvanlarıyla birlikte konutlarından ayrılmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

VALİ AKSOY'DAN AÇIKLAMA

Yangın bölgesinde incelemede bulunan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, yangını söndürmek için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Aksoy açıklamasında "Alemler Mahallesi'nde başlayan yangın bütün müdahalelere rağmen kontrol altına alınmış değil. Yaklaşık olarak 350 hektarlık alanın zarar gördüğü değerlendiriliyor. Gerek havadan gerekse karadan orman işçileri, vatandaşlarımızla birlikte her türlü müdahale yapılıyor. Bizler de oluşturduğumuz kriz masası üzerinde konuyu takip ediyoruz. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Şu aşamada yangın, yerleşim yerlerini tehdit eder boyutta değil. Yerleşim yerlerine yakın olan noktalarda özellikle önlemler alındı. Birkaç uç noktadaki evler hasar gördü. Şu durumda önemli bir sıkıntı görünmüyor. Ama orman yangınlarında olmayacak demek de mümkün değil. Çalışmalarımıza tüm kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütleri de katkı sağladı, birlikte mücadele ediyoruz." dedi.