Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunca (OSBÜK) yapılan ve Türkiye'deki tüm organize sanayi bölgelerini kapsayan "OSBÜK-OSB Yıldızları" araştırmasının sonuçları belli oldu.
Listede Aydın’ın ihracatçı firması Jantsa, 5 ayrı kategoride başarılı performansıyla sıralamada kendine yer buldu. Jantsa, Aydın'ın otomotiv sektöründe en fazla ihracat, kar, ARGE yatırımı yapan, patent alan ve istihdam sağlayan firması oldu.
OSBÜK-OSB Yıldızları araştırmasının sonuçları değerlendiren Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Odamızın değerli sanayici ve ihracatçı firması olan Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 5 ayrı kategorideki başarılı performans sıralamasından gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Pandemi döneminin olumsuz etkilerini bertaraf ederek birbirinden başarılı sanayiciler arasında sayılı firmalardan birine dönüşmesi bizleri ayrıca memnun etmiştir. Bu sebeple firmanın tüm yöneticilerini ve çalışanlarını ayrı ayrı kutlar, tebrik ederim. Ayrıca sanayimizin gelişmesine öncülük eden OSB’lerimizi ve bu OSB’lerde yer alıp imalat sanayiinin gelişimine katkı sağlayan firmalarımıza başarılar diler, araştırmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
5 AYRI KATEGORİDE SIRALAMAYA GİRDİ
Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş, araştırma kapsamında 2020 Yılı OSB’lerde en çok ihracat yapan ilk 100 firma içerisinde otomotiv endüstrisi kategorisinde 63 milyon 390 bin 780 lira ihracat ile 34., en fazla kâr yapan (vergi öncesi) ilk 100 firma içerisinde 163 milyon 34 bin 56 lira kar ile 20., en fazla istihdam yapan ilk 100 firma içerisinde istihdam 1181, bin 23 mavi yaka, 158 beyaz yaka ile 30., en çok AR-GE yapan ilk 50 firma içerisinde 38 milyon 916 bin 916 lira ile 7., OSB’lerde en çok patent alan ilk 50 firma içerisinde 6 patent ile 30. sırada yer aldı.