‘Gezgin’ markasıyla faaliyete geçen elektrikli scooterlar, Efeler’deki vatandaşların ulaşım konusunda yeni aracı olmayı hedefliyor.Elektrikle çalışması nedeniyle çevre dostu olan Gezgin, aynı zamanda pandemi koşullarında ihtiyaç duyulan bireysel ulaşımı sağlayacak. Gezgin otopark gibi toplu alanlarda değil, her sokak ve köşe başında bulunabilecek.

“UYGULAMA OLDUKÇA SADE”

Gezgin’in kullanımı ise oldukça basit.Gezgin’in kullanımıyla ilgili bilgi veren Proje yöneticisi Ahmet Bahadır Eyuboğlu, “Öncelikle App Store ya da Play Store’dan uygulamamızı indiriyoruz. Gezgin’in direksiyon kısmında bulunan barkodu okutarak kullanıma başlayabiliriz. Uygulamamızda oldukça sade ve anlaşılır şekilde yönlendirmeler mevcuttur” dedi.

“ÇEVRE DOSTU VE SAĞLIKLI ULAŞIM HEDEFLİYORUZ”

Proje yöneticisi Ahmet Bahadır Eyuboğlu, “Her gün artan petrol fiyatları ve trafik yoğunluğu, özellikle şehir içi ulaşımında yeni formüller aramamıza neden oluyor. Gezgin, bu ihtiyaca karşılık vermek için Aydın’da faaliyete geçti. Park yeri sorunu ve trafik sıkışıklığından etkilenmeden gün içerisinde pratik bir şekilde kullanabileceğiniz, havaya zehirli gaz bırakmadığı için çevreyi de kirletmeyen araçlarımız Efeler’de yolculuğuna başladı. Sokaktaki herhangi bir yerde bulabileceğini Gezgin’i, uygulama ile kilidini açtıktan sonra kullanmaya başlayabilir, daha sonra uygun olan bir başka direğe kilitleyip uygulama ile bunu fotoğrafladıktan sonra istediğiniz yere bırakabilirsiniz” dedi.