Çine'de faaliyet gösteren sektörün önde gelen kuruluşlarından EYSİM Mineral Madencilik ilçede yıllardır eksikliği ön görülen bir yatırıma imza attı. EYSA ile ilçeden tüm dünya ülkelerine ihraç edilen kuvars madeni ana mamule dönüştürüldü. Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan EYSA kuvars plaka üretim fabrikası gerçekleştirilen tören ile açıldı. Açılışa TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ile çok sayıda siyasetçi, iş insanı ve davetli katıldı. 

KAYMAKAM ERDOĞAN: BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “Durmak yok yola devam” diyen iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Pandemiye rağmen bu yatırımları ülkemiz ve vatanımız için gerçekleştirmek gerçekten takdire şayen bir durum. Bizlerde devlet olarak iş adamlarımız için OSB’deki çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. İlçemize büyük hizmetleri olan EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir Bey’e bu hizmet ve yardımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ederim” dedi. 

HAKAN ÜLKEN: SAYILARINI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “Muhammet Demir Bey ailemizden biri. Aydın Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Muhammet Demir Bey’i çalıştırdığı insanlar, ekonomiye katmış olduğu değerlerden dolayı teşekkür ederiz. Çine’mizde ciddi yeraltı kaynaklarımız var. Dışarıya vermek çok kolay. Marifet burada işlemek. Ürünlere katma değer sağlamak. Bu gibi fabrikalarımızın sayısını artırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 

“ÇİNE’NİN ADINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

Dağlarından yağ ovalarından bal akan Aydın’ın güzel ilçesi Çine’ye yatırım yapmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz” diyen EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, “Dünyanın en iyi kuars ve felspat ocaklarının bulunduğu bir bölgedeyiz. Yıllar önce Çine’ye geldiğimde herhangi bir işlem yapılmadan yurt dışına götürülmekteydi. Ozan Arif’in şiirinde bahsettiği gibi hangi dağda hangi maden bulunur bizden daha iyi bilirler dediği gibi Belçika’dan iki firma Çine’de faaliyet gösteriyordu. Atatürk her fabrika bir kaledir onlara sahip çıkınız demiştir. Hüzünlenmiştim. Üretime ara veren Belçikalı firma satılığa çıkınca satın aldık. EYSİM olarak yaklaşık 150 kişiye istihdam etmekteyiz. Üretmiş olduğumuz yarı mamülleri ana ürün haline getirmekteyiz. Yüxde 95’i Çine bölgesinden çıkan kuars, Almanya, ABD, İngiltere markası ile biliniyordu. Artık buradan çıkarılan madeni işleyecek, Türkiye’nin ve Çine’nin adını tüm dünyaya duyuracağız” şeklinde konuştu. 

“HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN”

EYSA’nın 31 Mayıs 2021 tarihinde açılıyor olmasının da tarihte saklı bir zaferin işaretçisi olduğuna dikkat çeken Başkan Muhammet Demir, “Ayrıca bugün anlamlı bir gün. 15 Mayıs İzmir’in işgalinden sonra sıra Aydın’a gelmiş. Halk Çine’ye sığınmaya başlamış, milli mücadele için çalışma başlatmıştı. Efeler, Yörük Ali Efe ve Kıllıoğlu Hüseyin Efe ile görüşmüş bir gün süre istemişlerdi. 31 Mayıs günü ise milli mücadele başlatılmıştı. Emperyalistler ile savaş sadece cephede değil ekonomik anlamda da devam etmektedir. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bu ülke için taş üstüne taş koymaya, taşlardan duvar örmeye ve o duvarlardan fabrikalar yaparak istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Her şey güçlü bir Türkiye için” diye konuştu. 

MUSTAFA SAVAŞ: EMRİNDEYİM

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise şunları söyledi: Çine’mizde çıkarılan madene katma değer katan ülke ekonomisine katkı sağlayan iş adamlarımızı tebrik ediyorum. OSB başladığında bazı kesimler hep hayal ürünü demişti. Geldiğimiz noktada OSB’miz büyümeye devam ediyor. Ülkemizin gelişmesi için üretim ve istihdam çok önemli. Çine’de doğan gençlerimizin yine ilçesinde doymasını hedefliyor bu anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir kez daha ilan ediyorum istihdam yaratmak isteyen bütün iş adamlarımızın emrindeyim” şeklinde konuştu.