(İSMAİL ÖRS) Efeler'de yaşayan 50 yaşındaki Sıdıka Kürekçi, bir yol önce hayatını kaybeden eşi Turgut Kürekçi'den kendisine kalan iş yerinde çalışarak geçimini sağlıyor. Hırdavat malzemelerinin satışını yapan ve antika mutfak eşyalarının tamiratını yapan Kürekçi, işini çok sevdiğini ifade etti. 
Kürekçi, "Eşime yardım etmek amacıyla iş yerine gidip geliyordum. Onu izleyerek ve  küçük yardımlar ederek işi öğrendim. Şimdi tek başıma iş yerini idare ediyorum. Hem satış yapıyorum hem de antika mutfak eşyalarını tamir edebiliyorum" diye konuştu.

 "KADINLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALI"
Kadınlara bazı tavsiyelerde bulunan Kürekçi, "İş yerimde birçok mutfak eşyası tamir ediyorum. Çaydanlık, tencere, antika sinilerin hem tamirini yapıyorum hem de kalaylıyorum. Bıçak biliyorum. Vatandaşlar hayat pahalılığı nedeniyle eşyalarını daha çok tamir ettirme yoluna gidiyor. Bazıları da kullanmak yerine bakımını yaptırdıktan sonra hatıra olarak saklıyor. Ben eşimi çok seviyordum. Ne yazık ki hayatını kaybetti. Şimdi bu iş yerini idare ediyorum. Kimseye muhtaç değilim. Kadınlar kendi ayakları üzerinde dursunlar. Elinden ne iş geliyorsa dört elle sarılsınlar. Helalinden kazanç için yaşasınlar ve çok çalışsınlar. Başarılı olacaklar" diye konuştu.