Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelde; Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ayten Can tarafından ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusunda, PDR Aydın Şube Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Süleyman Çokay tarafından ‘İnsan İlişkileri ve Aile İçi İletişim’ konusunda, Avukat Melisa Atlı tarafından ise ‘6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’ konusunda eğitim paneli gerçekleştirildi.

BAŞKAN ATAY: KADINLARIN MUTLULUĞU İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIMA SÖZ VERİYORUM

Panel açılışında konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, salonu dolduran kalabalığa seslenerek, “Sorumluluk bilinci içerisinde olan bir yurttaş olarak bu eğitim paneline katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bir kamu görevlisi olarak, bir yerel yönetici olarak, bir belediye başkanı olarak kadınların mutlu olabilmesi için görev sürem boyunca yapmam gereken ne varsa hepsini yapacağıma söz veriyorum.” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana tüm çalışmalarında ve hayata geçirdiği projelerinde kadınlara yönelik yaptığı pozitif ayrımcılığa dikkati çeken Başkan Atay; anneler için hayata geçirdiği kreş, sadece kadınların istihdam edileceği Tarımsal Ürün Fabrikası gibi birçok proje hakkında bilgiler de vererek şöyle konuştu:

“Kadınlara yönelik birçok hizmeti hayata geçiriyoruz, bundan sonra da kadınların mutluluğu için çalışmalarımıza devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Panelist arkadaşlarımız değerli fikirlerini kamuoyu ile paylaşacaklar. Bu fikirlerin sadece söylem olarak kalmaması, yaşama geçmesi için bizlere düşen görev ne ise bu sorumluluğu yerine getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Böyle toplumsal bir konu etrafında düşüncelerini paylaşma şerefine eriştiğimiz panelistlere çok teşekkür ediyorum.”

KADIN İSTİHDAMINDA EN BAŞARILI İŞ İNSANINI SEÇME ÖNERİSİ

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, konuşmasının sonunda, kadın istihdamına teşvik için, her yıl en çok kadın istihdam eden iş insanını ‘kadın istihdamı konusunda en başarılı iş insanı’nın seçilmesi önerisinde bulundu. Başkan Atay’ın bu önerisi salonu dolduran kalabalık tarafından alkışlarla karşılık buldu.

Efeler Kent Konseyi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu ise konuşmasında, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile ilkini imzaladıkları Kadın Dostu Kent Taahhütnamesine değinerek, kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar ve yaptığı pozitif ayrımcılık için Başkan Atay’a teşekkür etti. Gülsevil Ergünoğlu, söz konusu taahhütnameyi Aydın ilindeki 17 Belediye Başkanı’nın tamamı ile imzalamayı hedeflediklerini söyledi.

Panel sonunda Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, konuşmacılara çiçek takdim etti.