Covid-19 Pandemi sürecinde Dünya’da ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler temalı kongrede; Efeler Belediyesi, “Koronavirüsle Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü (Efeler Belediyesi Örneği)” konulu bildiri sundu.

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp Atay, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayten Can ile birlikte katıldıkları kongrede, şu konularda açıklamalarda bulunuldu:

Efeler İlçesinin Nüfusu Ve Coğrafi Konumu, Efeler İlçesi Ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Koronavirüsün Çıkışı Ve Yayılması, Efeler Belediyesinin Koronavirüsle Mücadelede Aldığı Önlemler, Koronavirüs İzleme Komisyonu, Efeler Belediyesi’nin Koronavirüs İle Mücadelede Yürüttüğü Çalışmalar, Temizlik- Hijyen, Denetleme, Sağlık Çalışanlarına Destek, Kadınlara Destek, Kadın Dostu Kent Taahhütnamesinin İmzalanması, Esnafın Desteklenmesi, Sosyal Yardım ve Gıda Yardımı, Ovaeymir Dijital Eğitim Merkezi, Eğitim Desteği, Kitap Kafe, Matematik Parkı, Psikolojik Destek, Kadın - Aile - Çocuk Psikososyal Destek Merkezi, İntihar Raporu, Otizm Yaşam Merkezi, Tarımsal Alanda Çalışmalar.