Balkonların Türk bayrakları ile süslendiği bayramda; Efeler Belediyesi anons araçları ile belediye ekiplerinin oluşturduğu araç konvoyu, gün boyu kentin mahallelerini gezdi. Şarkılar ve marşlar çalarak vatandaşları selamlayan Efeler Belediyesi ekipleri Efeler halkının bayram coşkusuna ortak oldu.

SAAT 19.19’DA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yılı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı günün yıldönümünde, saat 19.19’da Efeler’in dört bir yanında hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Efeler Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Basın ekibi ise; Efeler'in tüm mahallelerinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyup, bayrak sallayan Efeler halkının coşkusunu görüntüledi. Aileleri ile birlikte evlerinin balkon ve pencerelerinden bayraklar sallayıp, alkış tutan vatandaşların bayram sevinci görülmeye değerdi.

“ATAMIZIN BIRAKTIĞI MİRASA SIKI SIKIYA BAĞLIYIZ”

“1919’da Samsun’a atılan o ilk adımın cesareti ve heyecanı ile yolumuza devam ediyoruz.” diyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor; bırakmış oldukları mirasa sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.”