(İsmail ÖRS) - Olay, Efeler’e bağlı Ata Mahallesinde 2020 yılı Mart ayında yaşandı. Afyon'da görev yapan polis memuru Hatice Büşra Çetinkaya, izin alarak memleketi Aydın’a geldi. İstanbul'da görev yapan polis memuru Suat Teke de eski kız arkadaşıyla konuşmak için Aydın’a geldi. Ancak ikili arasında tartışma yaşanınca, Suat Teke silahıyla Hatice Büşra Çetinkaya ve annesi Güngör Çetinkaya’ya kurşun yağdırdı. Olayda Hatice Büşra Çetinkaya hayatını kaybederken, annesi Güngör Çetinkaya ağır yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın dördüncü duruşması görüldü.

"ATEŞ ALSAYDI BENİ DE ÖLDÜRECEKTİ"

Duruşmada ifade veren anne Güngör Çetinkaya, sanık Suat Teke’nin kızı ile birlikte kendisini de öldürmek istediğini ileri sürdü. Çetinkaya, "Büşra’yla arabaya bindik. Bizim evin önünde yakın bir market var. Marketin önüne gelince kızım, ‘anne Suat burada’ diye söyledi. Sağa doğru dönüp baktığımda, sanığın arabanın içinde tek başına oturduğunu gördüm. Bizim araç durmuş haldeydi. Sonra sanık arabadan çıkıp bizim arabanın önüne geldi. Hareket etmemizi önledi. Ben de ‘Yakında karakol var, gidip oraya sığınalım’ dedim. ‘Çıkın dışarı konuşacağız’ dedi. Büşra da ‘Ben buradan duyuyorum. Yanımda annem var sonra konuşuruz’ diye söyledi. Ben de sanığa doğru eğilerek ‘Git buradan, ne olur’ diye söyledim. O esnada silahı çıkarır çıkarmaz ateş etmeye başladı. Sanık ilk önce Büşra'yı hedef aldı. Ben de karnımdan yaralandım. Arabadan indim yardım istemek için bağırdım. Tekrar arabaya baktığımda tabancanın kabzasıyla Büşra'nın kafasına vuruyordu. Ben arabanın içine girdim silahı bana doğrulttu. Tetiğe bastı, ateş almadı. Namluyu elinden almaya çalıştım ancak silahı elinden alamadım. Ateş alsaydı beni de öldürecekti.  Tetiğe basınca ateş almayınca mermisinin bittiğini anladım” dedi.

"KASITLI OLARAK ÖLDÜRMEDİM" 

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katılan sanık Suat Teke, gelecek duruşmada mahkeme salonuna gelme talebinde bulundu. Hatice Büşra Çetinkaya'yı kasıtlı olarak öldürmediğini söyleyen Teke, "Benim aracı park ettiğim yerden Büşra'nın aracının ön yolcu koltuğunu görme ihtimalim yoktu. Bizim araçlarımız yan yana geldikten sonra, 1 dakika 35 saniye kadar Büşra'yla konuştuk. Biz ne konuştuk da araçtan dışarı çıkmışım. Büşra bana hangi cümleyi kullanmış bunu müştekiden sorun lütfen. Benim Güngör Teyzeyi ve Büşra’yı öldürme kastım olsa olduğum mesafeden ateş ederdim. Araçtan indiğimde aracın önüne geçtiğimde çıkarır silahı ateş ederdim. Benim kasti eylemim olmadı" dedi. Mahkeme heyeti, ifadelerin dinlenmesinin ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.