Gıda sektöründe son zamanlarda insan sağlığına zararlı maddeler ve üretim alanlarında yaşanan uygunsuz davranışlar gündem olurken Aydın’da yaşayan 60 yaşındaki Gülizar Kibar, satışını yaptığı doğal meyve sularıyla birçok işletmeye örnek oldu. 
Efeler ilçesinin çeşitli mahallelerinde üretilen meyveleri en doğal haliyle satın alarak şehirde kurduğu tezgahta meyve suyu halinde satan Gülizar Kibar, her meyveyi mevsiminde kullanıyor. Ürettiği meyve sularında şeker dahil hiçbir katkı maddesi kullanmıyor. 
“BU MEVSİMDE NAR VE PORTAKAL SUYU TALEP GÖRÜYOR”
Ekim ayının son haftasında olgunlaşan portakalları ve kış meyvesi olan narı üreticiden alarak tezgaha taşıyan Kibar, “İlk hasadı gören vatandaşlar hemen karışık bir şekilde istiyor. Mevsimine göre elma suyu veya havuç suyu da yapıyoruz ama portakal ve nar daha çok tercih ediliyor. Salgın döneminde nar suyu şifalı bir meyve olarak ön plana çıktığından ilgi fazla. Portakal zaten C vitamini içeriyor. Vitamin deposu” dedi. 
GEÇEN SENE 5 LİRAYDI BU YIL 7 BUÇUK LİRA 
Kuraklık ve gıda sektöründe yaşanan fiyat artışı nedeniyle bu yıl maliyetinin arttığını söyleyen Gülizar Kibar, “Üreticide meyveler bu sene çok pahalı. Biz de maliyetimiz arttığı için bu yıl zam yaptık. Yapmak zorunda kaldık. Geçen yıl 5 liraya satıyorduk, bu yıl meyve sularımız 7 buçuk lira” diye konuştu. 
“KİMSENİN SAĞLIĞIYLA OYNAYAMAM”
İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğine vurgu yapan Kibar, “Bir üründe glikoz kullanıldığı zaman hemen anlaşılır. Biz onu yapamayız. Ben hiç kimsenin sağlığıyla oynayamam. Önemli olan, önce sağlık. Ben yaz aylarında da karaelması şuruplarını hep kendim yaparım. Dondurmayı da kendimiz yaparız. Bütün üretim elimizden geçer. Yani bizdeki her şey doğal” ifadelerini kullandı.