İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’nin partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) tarafından disipline sevk edildiği öne sürüldü. Başkan Demirci'nin, Millet İttifakı'na zarar verdiği gerekçesiyle yapılan şikayetlerden dolayı GİK'de gündeme geldiği, değerlendirmelerin ardından disiplin sürecinin başlatıldığı iddia edildi.
Kendisine henüz resmi bir evrak ulaşmadığını ancak iddiaların doğru olduğunu düşündüğünü ifade eden Demirci, “Yapabileceğim bir şey yok. Bu partiyi biz kurduk. Başım dik, alnım açık. Sıkıntı yok. Gider, ifadeyi veririz disiplin kuruluna. İddialar ne bilmiyorum. Tahmin ediyoruz ki bizim yereldeki konular. Benim hiçbir şeye ihtiyacım da yok. Benim için problem değil. Ben sadece sağlam bir Türk milliyetçisiyim. O yönde hayatıma devam ediyorum. Çocuklarımı da o şekilde yetiştiriyorum. Gider aslanlar gibi neyse disiplin suçu ifademizi veririz” diye konuştu.
“CİDDİ BİR HAZIMSIZLIK VAR”
Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Veremeyeceğim hesap yok. Kongreyi kazandıktan sonra birkaç hafta bizim seçim İstanbul seçimlerine dönmüştü. Yüksek seçim Kuruluna kadar gitti olay. O zamandan beri ciddi bir hazımsızlık var belli ki.”