Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ile Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Demirtaş basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından Gençlik Merkezinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Cenap Fillikçioğlu, göreve geldikten sonra kentteki birçok spor tesisinde yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Ayrıca, Aydın Gençlik Merkezi binasını baştan aşağı yenilenerek gençlere modern bir alan oluşturuldu.

İçinde kütüphane, farklı branşlara ait atölye ve salonların bulunduğu Gençlik Merkezi’ne bir de son teknoloji ile donatılan ‘deneyap atölyesi’ kuruldu.

17 bin üyesi bulunan Aydın Gençlik Merkezi’nde gençler, sporun yanı sıra bilimsel çalışmalar yapıp kültürel ve sosyal etkinlikler yapabilme imkanına kavuştu.

“ARAŞTIRMACI GENÇLER ÇIKACAK”

Deneyap atölyesiyle ilgili bilgi veren Fillikçioğlu, “Atölye, bu sene Aydın'da faaliyete geçti. Sınavları yapıldı ve sınavda başarılı olan gençler burada bilimsel her türlü çalışmayı yapabilecekler. Deney atölyemizin ortakları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı. Buradan yeni SİHA'cılar, İHA'cılar, Fen ve Bilimle ilgili tüm yeni araştırmacı gençler çıkacak” dedi.

“YELPAZE ÇOK GENİŞ”

Kurumda, gençlerin kitap okuyabileceği ve ücretsiz çayını, kahvesini içebileceği dinlenme alanları da bulunduğunu ifade eden Fillikçioğlu, “Onun dışında bir tane has odamız var. Gençler oraya gelip oturup, ders çalışıp sohbet edebilirler. Arkadaşları ile müzik, bağlama gibi her türlü sanatsal faaliyetlerini yapabilirler. Gençlik Merkezine gelen her çocuk, dini günler atölyesinden tutun, modern danslar ve halk oyunlarına kadar her türlü faaliyete ulaşabilir. Bağlama, keman, judo, havalı tabanca, tekvando, boks gibi her türlü spor, sanat ve kültürle ilgili etkinliği yapabilirler. Aydın Gençlik Merkezinde yelpaze çok geniş” diye konuştu.