Olay, Çine’ye bağlı Topçam Mahallesinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre, EYSİM Madencilik şirketinin taş kırma makinası, bölgede bulunan bir maden ocağından ayrılıyordu. İki aracın da taş kırma makinasına eşlik ettiği sırada, C.C. isimli kadın, araçları durdurarak bağırmaya başladı.
Olay yerinde bulunan EYSİM Madencilik firması çalışanı T.T. daha sonra yaşananları şöyle anlattı:
“Saat 21.00 sıralarıydı. Maden Ocağından taş kırma makinası indiriyorduk. 3 araçlık bir konvoy vardı. Ben öncü araçtım. Bu ailenin yaşadığı evin alt sokağından geçerken, C.C. isimli kadın araçların önüne atladı. Biz araçları durdurduk. Daha sonra yanımıza kocası A.C. de geldi. Bize hakaret ve küfür ettiler.
A.C. bize ‘Benim slajımı mahvettiniz’ dedi. ‘Ne oldu, nerede zarar var, varsa zararını karşılarız’ dedik. Sonra bizi slajın olduğu yere götürdü. Naylonun altından tüfek çıkardı. 2 el havaya ateş etti. 
‘Ne yapıyorsun’ dedim, 2-3 el daha havaya ateş etti. Ateş ederken, “Bu ocağı size mezar edeceğim” dedi. Yanımdaki arkadaşım, abi gidelim diye uyardıktan sonra olay yerinden ayrııldık.”
Daha önce de firma çalışanlarının tehdit edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundukları, açılan davanın sürdüğü öğrenildi.