Doğanın en kıymetli parçalarından, insanlara nefes ve içinde yaşayan canlılara yuva olan ormanlarımız, son dönemde çıkan yangınlar ile büyük bir zarar gördü. Muhteşem doğanın yok olmaması için alevlerle mücadele eden itfaiyemizin kahramanca çabası, unutulmayacak bir iz bıraktı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin, Aydın ve Marmaris’te çıkan orman yangınlarında gösterdiği üstün çaba, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Özellikle görevlerini tamamlayıp Marmaris’ten dönerken gösterilen sevgi seli ve alkışlar hafızalarda yer edindi.

Yangınlar devam ederken bu sürecin dayanışma ve yardımlaşma ile aşılacağına dikkat çekerek Büyükşehir İtfaiyesi ekiplerini komşu illerde görevlendiren, Aydın’daki yangınları bizzat olay yerinde takip eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, gösterilen üstün çaba için İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

“AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ BİLGİSİ, CESARETİ VE HIZIYLA TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İTFAİYE EKİPLERİ ARASINDA YERİNİ ALMAKTADIR.”

İtfaiye ekiplerinin kahramanca mücadele ettiği belirten Başkan Çerçioğlu, “Orman yangınları ile mücadele ettiğimiz bu süreci birlik ve dayanışma içinde aşıyoruz. Marmaris’teki yangında ekiplerimiz gösterdikleri büyük özveri ile halkın da takdirini kazandı. Hepsini tebrik ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bilgisi, cesareti ve hızıyla Türkiye’nin önde gelen itfaiye ekipleri arasında yerini almaktadır. Bu konuda emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aydın’da süren yangınlara çok kısa sürelerde hızlıca müdahale ederek yangınların büyümesini bu deneyimli ekibimizle engelliyoruz. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. Bu orman yangınlarında tüm kurumlar elbirliği ile koordineli bir şekilde çalışma yapmıştır. Tüm birimlere tek tek teşekkür ediyorum” dedi.