Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve normalleşmeyle birlikte kesin tarihi belirlenen Aydın Barosu seçimleri için mevcut başkan Gökhan Bozkurt da adaylığını açıkladı. 

Sosyal medya hesaplarından adaylığını duyuran Bozkurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Sadece makam koltuğunda, kürsüde, salonlarda değil, yeri geldiğinde yollarda, gerektiğinde 27 saat barikatlar arasında ama her zaman dimdik ayakta ve üstlendiğimiz görevin ciddiyetiyle kutsiyetini bir an olsun unutmadan, mesleğimizin içinden geçmekte olduğu ateş çemberini yıkmak üzere yürüttüğümüz mücadeleyi aynı kararlılık ve daha da büyük bir azimle sürdürmek, yarım kalan hizmetlerimizi tamamlayabilmek, yeni projelerle hizmet kalitesini daha da yukarıya taşımak üzere; meslektaşlarımın da teşviki, gönülden destekleri ile gece gündüz demeden, yorulmadan, onurla yürütmekte olduğum Aydın Barosu Başkanlığı görevine yeniden aday olmaya karar verdiğimi, Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirmemiz gereken 2020 yılında siz değerli meslektaşlarımla paylaşmış ve  duyurmuştum. 
Son derece antidemokratik ve hukuka aykırı bir biçimde dört kez engellenmesi üzerine Baromuzca beşinci kez alınan Genel Kurulumuzda Baro Başkanlığına, her biri baro çalışmalarında bulunmuş, baronun kurumsal yapısını yakından tanıyan, birçoğu yönetim tecrübesine sahip, birbirleriyle de uyumlu çalışabileceğine inanan on yönetim kurulu üyesi adayı arkadaşımla birlikte ekip olarak çalışmak üzere adayım. Takdir, hizmet etmekten her zaman mutluluk duyduğum, aynı yolda omuz omuza yürüdüğüm, desteklerini her zaman yüreğimde hissettiğim meslektaşlarımındır.  Saygılarımla.”
 

3 ADAY YARIŞACAK 
Aydın Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 18 Eylül Cumartesi günü saat 11.00’da yapılacağı duyuruldu. Çoğunluk sağlamadığı takdirde genel kurulun 25 Eylül Cumartesi gününe erteleneceği belirtildi.
Avukat Ramazan Aker ve Rabia Altuntaş daha önce adaylığını açıkladı. Mevcut Başkan Gökhan Bozkurt’un da açıklamasıyla, aday sayısı 3 oldu.